tiistai 12. tammikuuta 2016

MV-lehti, SSS-hallitus ja valheilla rahastaminen

Poliittiset nuoriso- ja opiskelijajärjestöt vaativat yrityksiä lopettamaan mainostamisen netissä toimivien MV-lehden ja Uber-uutisten sivuilla. Vetoomuksessa todetaan: lopettakaa vihapuhetta ja toistuvia valheita levittävien verkkojulkaisuiden tukeminen ja kantakaa yhteiskunnallinen vastuunne. Vaatimus on otsikoitu ”Valheilla rahastamisen on loputtava”.

Vihapuheiden ja valheiden levittäminen on syystäkin tuomittava. Kyseinen vetoomus kuitenkin haisee pahasti tekopyhyydeltä.

Kun vetoomuksen esittäjät ovat opiskelija- ja nuorisojärjestöjä, joista moni on nykyisen SSS-hallituksen puolueiden sisarjärjestö, kannattaa muistuttaa koulutuslupaus-kampanjasta, joka toteutettiin ennen v. 2015 eduskuntavaaleja. Kaikki nykyiset hallituspuolueet lupasivat, että ” Koulutusmäärärahojen tulee pysyä tulevalla hallituskaudella vähintään nykyisellä tasolla” http://www.koulutuslupaus.fi/wp-content/uploads/2015/03/Puolueiden-lupaukset.pdf Heti vaalien jälkeen hallituspuolueet päättivät leikata koulutuksesta satoja miljoonia euroja. Eikö juuri tuo äänien ostaminen valheilla ole ollut valheilla rahastamista?

Koulutuslupausten pettäminen on vain pieni esimerkki. Valtapuolueet ovat valehdelleet jo vuosia paljon suuremmissakin asioissa. EU-jäsenyys on Suomen perustuslain kanssa ristiriidassa ja toteutettu perustuslakimme vastaisesti. Euroon siirryttiin ja markka hävitettiin kansalta kysymättä ja törkeästi maamme perustuslakia rikkoen. EU:n perustuslaki, Lissabonin sopimus hyväksyttiin eduskunnassa ja Suomesta tehtiin liittovaltion osavaltio, taas ilman kansanäänestystä ja perustuslakimme vastaisesti.

Mikään nettilehti ei pysty lähimainkaan samaan.

Nämä asiat eivät kuitenkaan suurta yleisöä juuri kiinnosta, kun niistä ei voi käydä julkisuudessa keskustelua. Kuivalta tuntuva asia ei ”mene kansaan”. MV-lehden tapainen kohu-uutisointi sen sijaan menee.

Suomen rakenteellinen korruptio ilmenee mm. julkisen rahan jaossa. Eduskuntapuolueet maksavat itselleen ja toisilleen puoluetukia 40 miljoonaa euroa vuodessa ja siihen päälle erilaiset niiden tukijärjestöjen miljoonien tuet.

MV-lehden vastaisen vetoomuksen ovat allekirjoittaneet (suluissa järjestön v. 2015 veikkausvoittovaroista saama tuki): Vasemmisto-opiskelijat (4 400 €), Keskustan Opiskelijaliitto (57 900 €), Keskustanuoret (662 600 €), Kokoomuksen Nuorten Liitto (642 000 €), Kokoomuksen opiskelijaliitto Tuhatkunta (81 500 €), Liberala studerande LSK, RKP-uoret (220 100 €), Sosialidemokraattiset Nuoret (526 600 €), Vasemmistonuoret (324 400 €), Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto (105 000 €). http://www.minedu.fi/export/sites/default/OPM/Nuoriso/nuorisotyon_avustukset/nuorisojaerjestoet/myoennetyt/nuorisojarjestot2015.pdf

Vallankumoukset johtuvat vallanpitäjistä. Nyt lienee menossa jonkinlainen mediavallankumous. Se tapahtuu paljolti sosiaalisen median kautta. Vallankumoukset eivät useinkaan ole kaunista katsottavaa. Mutta kuten on sanottu: Joka kylvää etuoikeuksia, joutuu niittämään vallankumouksia.

Ei kommentteja: