tiistai 24. maaliskuuta 2015

IPU:a pelätään – siksi ääri-leimaa tarjotaan

Nykyisten vallanpitäjien kannalta Itsenäisyyspuolue on ääripuolue. IPU nimittäin haluaa Suomelle oman rahan, itsenäisyyden ja Sveitsin mallisen puolueettomuusaseman. Tämä tarkoittaa eroamista eurosta, EU:sta ja Nato-kytköksistä.

IPU:a ei kuitenkaan voi julkisesti leimata ääripuolueeksi näillä perusteilla. Kuulostaa naurettavalta jos väitetään, että ”Itsenäisyyspuolue on vaarallinen, koska se haluaa Suomelle itsenäisyyden ja puolueettomuuden”.

IPU on vaarallinen nykyisen politiikan jatkamiselle. Voi kuulostaa hupaisalta, että jotkut tosissaan pelkäävät puoluetta, jolla ei vielä ole yhtään kansanedustajaa. Näin kuitenkin on. Se, mitä euro-politiikan toteuttajat pelkäävät, ei ole vielä pieni IPU, vaan suuri ja kasvava kansalaisten joukko, joka on IPU:n kanssa samaa mieltä. Suurin kauhistus nykyisille vallanpitäjille on IPU:n nousu eduskuntaan. Se on myös merkittävin muutos, mitä tulevissa vaaleissa voi tapahtua.

Vallalle vaaralliseen IPU:un haluavat jotkut lyödä jonkin sellaisen ääri-leiman, joka karkottaisi äänestäjät. Itsenäisyyden palauttajat – ”EU:n vastustajat” – halutaan vallanpitäjien taholta yhdistää rasisteihin ja äärioikeistoon tai –vasemmistoon. IPU on vuosien ajan tarjonnut perusteluita omaan rahaan siirtymiselle, kääntänyt Naton isäntämaasopimuksen – jota virallinen Suomi ei saanut käännetyksi – jne. IPU:lla on vaaliohjelmassaan pitkä lista yhteiskunnallisia uudistusesityksiä. Tämä ei ole juurikaan kiinnostanut suuria tiedotusvälineitä.

Mutta nyt on kiinnostus IPU:un herännyt! IPU:n ehdokas piti lyhyen puheen Pietarissa järjestetyssä tapahtumassa, jonka otsikko oli ”Tieteellinen kongressi, Venäjän kansainvälinen tieteellinen foorumi”. IPU ei ollut lähettänyt edustajaansa foorumiin, eikä puoluehallituksella ollut ennakkoon tietoa sen enempää tilaisuuden luonteesta kuin osallistujistakaan. Ehdokas oli Pietarissa yksityishenkilöinä.

”Putinia tukeva Euroopan äärioikeisto koolla Pietarissa - suomalaisedustaja mukana” uutisoi Ilta-Sanomat. Foorumiin osallistuvien joukossa oli todellakin äärioikeistolaisia, mutta tiettävästi hyvin paljon muitakin. IPU:lla ei ole mitään tekemistä äärioikeiston kanssa.

IPU:lla on eri puolilla Eurooppaa yhteistyökumppaneita Islannista Maltalle ja Portugalista Latviaan. Näitä yhteistyökumppaneita yhdistää itsenäisyys- ja demokratiavaatimusten lisäksi se, että kaikki torjuvat rasismin, fasismin ja muut vastaavat ääri-ilmiöt. Liikkeitä yhdistää myös kokemus vallanpitäjien pyrkimyksestä ääri-leimojen lyömiseen. Tätä kansainvälistä yhteistyötä syvennetään.

Nykyisten vallanpitäjien pelko omasta asemastaan on aiheellinen, koska kansalaisten keskuudessa on tyytymättömyyden lisäksi yhä enemmän suunnanmuutoksen puolesta toimivia.

Ei kommentteja: