tiistai 9. syyskuuta 2014

IPU etsii ehdokkaita

Seuraavat eduskuntavaalit pidetään todennäköisesti 19.4.2015. Ehdokkaat on ilmoitettava maaliskuun 2015 alussa.

Itsenäisyyspuolue (IPU) pyrkii saamaan ensimmäiset kansanedustajansa. IPU:n onnistuminen tarkoittaa sitä, että sen jälkeen on eduskunnassa puolue, joka haluaa Suomelle oman rahan ja itsenäisen päätösvallan. Eurosta ja EU:sta eroaminen ja niiden perustelut tulevat olemaan sen jälkeen myös julkisuudessa. IPU:n nousu eduskuntaan avaa toivon näköalan tulevaan yhteiskunnalliseen muutokseen.

IPU:n keskeisiä tavoitteita ovat yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden ja kansanvallan lisääminen. IPU haluaa suunnanmuutosta myös ulkopolitiikkaan. IPU:n mielestä Suomen paras turva on Sveitsin mallisessa puolueettomuuspolitiikassa, erossa Natosta ja EU:sta.

Uskon, että IPU tulee saamaan ensimmäiset kansanedustajat keväällä 2015. Siihen tarvitaan vielä paljon omaa työtä, vaikka suurimman työn tekevätkin nykyiset vallanpitäjät. He osoittavat omilla toimillaan, että politiikan suunnan muutos on välttämätön.

Keskeisen tärkeä tekijä vaaleissa ovat ehdokkaat. IPU tarvitsee paljon hyviä ehdokkaita.

Eduskuntavaaleissa on Ahvenanmaan lisäksi 12 vaalipiiriä. Kukin puolue tai valitsijayhdistys voi asettaa enintään vaalipiiristä valittavan määrän ehdokkaita, kuitenkin vähintään 14. Ehdokkaana voi olla missä vaalipiirissä tahansa asuinpaikasta riippumatta.

IPU pyrkii asettamaan mahdollisimman moneen vaalipiiriin täyden ehdokaslistan.

IPU odottaa, että sen ehdokkaat sitoutuvat kannattamaan Suomen ulkopoliittista puolueettomuutta, sotilaallista liittoutumattomuutta, kansanvallan lisäämistä ja maan eroamista eurosta ja EU:sta sekä vastustamaan Suomen Nato-jäsenyyttä.

Ehdokkaiden odotetaan myös sitoutuvan periaatteeseen, jonka mukaan jokainen ihminen on yhtä arvokas kansallisuudesta, etnisestä taustasta, uskonnosta tai seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta.

IPU:n ehdokkaaksi voi ilmoittautua IPU:n nettisivulla olevalla lomakkeella http://ipu.fi/eduskuntavaalit-19_4_2015/eduskuntavaaliehdokkaan-tietojenantolomake/ tai kirjoittamalla viestin os. info@ipu.fi

Milloin sitten kannattaa hakeutua IPU:n ehdokkaaksi? Silloin kun kokee, että IPU:n tavoitteet ovat oikeat ja haluaa olla mukana tekemässä poliittista historiaa.

Mitä ehdokkaan on syytä vaatia itseltään? Ensinnäkin ei pidä olla liian itsekriittinen. Jos esiintyminen jännittää tai kirjoittaminen tuntuu hankalalta, se ei haittaa. Niitä voi opetella. Ei tarvitse olla julkkis tai hyvä urheilija. Kansan edustajiksi tarvitaan ihan tavallisia ihmisiä, joilla on halua toimia oman järkensä ja tuntonsa mukaan.

Monet harmittelevat jossakin vaiheessa, etteivät ole tehneet niin kuin ovat kokeneet oikeaksi, vaan ovat miettineet, mitä muut ajattelevat. IPU:n ehdokkuus eduskuntavaaleissa on myös oppimiskokemus, seikkailu, joka on tarjolla vain harvoin. Oikeiden asioiden puolesta toimimista ei tarvitse myöhemminkään katua.

Ei kommentteja: