perjantai 11. heinäkuuta 2014

Suuryritykset sääntelevät yhteiskuntakehitystä – VMP

Meiltä kysytään, että ”oletko saanut tarpeeksesi sääntelystä?” Tällä viitataan kaikkeen muuhun sääntelyyn kuin siihen, joka on ratkaisevaa. Ratkaisevaa on, että yhteiskunnallista kehitystä sääntelevät nyt suuryritykset ja suursijoittajat. VMP – Voi minun päiviäni – kuten nykyään sanotaan.

Sääntelystä on tehty kirosana. Tämä mielikuvapolitiikka on onnistunut, koska käsitteellistä keskustelua ei juuri ole ja julkista keskustelua ohjaa pieni talouden ja politiikan eliitti – Erno Paasilinnaa lainaten ylempi roskaväki.

Nyt on siis hirmuisen väärin se, että kansalaisten valitsemat edustajat voisivat säännellä yhteiskunnallista kehitystä. Tämä tarkoittaisi vaikkapa sitä, että vaadittaisiin maassamme tehtävän työn ja tuotannon tulosten jäämistä hyödyttämään ensisijassa Suomea. Sitä, että Suomessa toimivat yritykset pakotettaisiin maksamaan veroja Suomeen ja verotuksen taso määrättäisiin Suomessa. Toki tämä tarkoittaisi ennen kaikkea oman rahan, itsenäisen talouspolitiikan ja lainsäädäntövallan palauttamista.

Kansalaisten valitsemilta edustajilta ei tällaista voi nyt odottaa, koska nuo edustajat itse ovat antaneet maamme perustuslain mukaan kansalle kuuluvan vallan ja eduskunnalle kuuluvan lainsäädäntövallan pois maasta. Nyt valta kuuluu EU:lle, joka on kansainvälisen yhtiövallan työkalu. Niin sanotusta demokratiasta on tullut ison rahan pikku apulainen.

Tämä edustuksellisen demokratian alennustila huutaa tilalleen suoraa demokratiaa, siis sitovia kansanäänestyksiä. Suomalaiset eivät ole tottuneet päättämään omista asioistaan, mutta ei ole myöhäistä opetella.

EU siis merkitsee ahneuden ja kaiken kilpailuttamisen yhteiskuntaa. Verokilpailu vie pohjan hyvinvointiyhteiskunnalta. Oman rahan ja talouspolitiikan puute vie mahdollisuuden ohjata yhteiskunnallista kehitystä.

Tämä kaikki on kuin luonnonlaki. Näin meille annetaan ymmärtää.

Suomen ”hallitus”- joka on todellisuudessa EU:n hallinto Suomessa - istuu miettimässä mistä nyt leikataan. Pitää ansaita ”markkinoiden” luottamus, siis tehdä kuten yhtiövalta tahtoo.

On sanottu, että demokratia on mahdotonta kapitalismissa, koska äänet voidaan ostaa. Tältä nyt näyttää. Tämä ei kuitenkaan ole koko kuva. Tyytymättömyys vallitsevaa politiikkaa kohtaan on suurta. Poliittisesti kodittomien joukko on valtava ja muutoksen paine kasvaa. Jollakin tavalla se purkautuu. Olisi tärkeää, että tämä tapahtuisi rakentavasti vaalien kautta.

Nykyisen keinottelutalouden kestävä vaihtoehto on päivitetty säännelty markkinatalous. On huomattava, että markkinatalous voi toimia vain säänneltynä. Sen on otettava huomioon maailman muuttuminen. Tarvitaan ekologista hyvinvointiyhteiskuntaa. On sovitettava yhteen ihmisen tarpeet ja luonnon kestokyky.

Pohjoismaissa, myös Suomessa, ollaan siinä onnellisessa asemassa, että suuri osa tarvittavasta on jo koeteltu ja toimivaksi havaittu. Kansanvaltaa voidaan lisätä ja hyvinvointia jakaa, kunhan luovutaan alamaisuudesta ahneuden ja yhtiövaltaa edustavien edessä.

Ei kommentteja: