maanantai 26. toukokuuta 2014

Itsenäisyyspuolue nousussa

Itsenäisyyspuolue IPU kiittää lämpimästi kaikkia äänestäjiään ja tukijoitaan, rohkeita ja upeita itsenäisiä ihmisiä. Meidän ipulaisten määrä on kasvanut, ja selvää on, että seuraavissa vaaleissa meitä on paljon lisää.

IPU saavutti europarlamenttivaaleissa n. 5700 ääntä ja 0,3 prosenttia annetuista äänistä. IPU:n kannatus parani äänimärässä laskettuna enemmän kuin minkään muun puolueen edellisistä eduskuntavaaleista. Vaikka lähtökohta on alhainen, joitakin johtopäätöksiä tästä voidaan vetää. Puolueessa vallitseva tahtotila on sellainen, että IPU viedään eduskuntaan tulevissa eduskuntavaaleissa.

Eurovaalien todellinen ja suurin voittaja on jälleen kerran nukkuvien puolue. Eurovaalien äänestysprosentti on merkittävästi kansallisia vaaleja alhaisempi, ja se on alhainen kaikkialla EU:ssa. Tämä kertoo syvästä ja kasvavasta epäluottamuksesta Euroopan unionia kohtaan. Suomessakin tyytymättömyys kanavoituu suurelta osin äänestämättömyyteen, mikä syö nimenomaan oman rahan ja päätösvallan palauttamista vaativan IPU:n kannatusta.

Tämä asetelma oli IPU:lle etukäteen selvä, mutta puolue päätti osallistua eurovaaleihin, koska pienelle ja median syrjimälle puolueelle nämä vaalit olivat mahdollisuus tuoda esille omaa sanomaa eduskuntavaaleja varten

Kentältä saamamme kannustava palaute on vahvistanut päätöksen oikeellisuuden. IPU:n vaaliteema Omalla rahalla tulevaisuuteen on osoittautunut polttavan ajankohtaiseksi, ja yhä useammat taloustutkijat ovat heräävien kansalaisten tavoin ymmärtämässä oman rahan ja myös suoran keskuspankkirahoituksen mahdollisuuden tärkeyden.

Eurovaalit olivat Itsenäisyyspuolueen lähtölaukaus eduskuntavaaleille, joissa ratkaistaan Suomen tulevaisuuden kohtalo. Omalla rahalla tulevaisuuteen on IPU:n vaaliteema myös eduskuntapaikoista käytävässä kamppailussa, johon toivotamme mukaan kaikki paremman tulevaisuuden mahdollisuuteen uskovat ja ponnistelua pelkäämättömät.

Antti Pesonen Itsenäisyyspuolueen puheenjohtaja

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Raivo Orgusaar
Viron Itsenäisyyspuoluen uusi ennatys syntyi niilla vaaleilla - 1,8%. Itsenäisyydenvoimat kaikkialla Europassa on yhtän äkkiä nousemassa )9