perjantai 28. helmikuuta 2014

EU-Suomi joutuu mukaan EU:n sotiin ja kriiseihin

Eurooppalaisten suurvaltojen edut ja tavoitteet ovat törmänneet vastakkain historian saatossa moneen otteeseen. Ukrainan alue on yksi, jossa näin on käynyt. Nyt siellä törmäävät EU:n ja Venäjän edut.

EU-jäsenyys on merkinnyt luopumista Suomen valtiollisesta itsenäisyydestä ja puolueettomuuspolitiikasta. EU-Suomi on sitoutunut EU:n ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaan. Nämä EU:n politiikat ovat vielä rakenteilla, mutta sitoumukset ovat selvät. Suomi on käytännössä sotilaallisesti liittoutunut EU:n puitteissa.

EU-Suomi joutuu mukaan EU:n sotiin ja kriiseihin. Suomen etu olisi kuitenkin pysyä suurvaltojen ristiriitojen ulkopuolella. Puolueettomuus on Suomen paras turva. Puolueettomuus myös mahdollistaa sen, että Suomi voi toimia sovittelijana ja rauhan rakentajana maailman kriiseissä.

Suomelle on mahdollista hankkia Sveitsin mallinen kansainvälisesti tunnustettu puolueettomuusasema. Ensin toki täytyy palauttaa menetetty valtiollinen itsenäisyys ja sen mukana oma ulkopolitiikka. Tämä tapahtuu eroamalla Euroopan unionista.

Itsenäisyyspuolueen keskeisiä tavoitteita on maamme valtiollisen itsenäisyyden ja puolueettomuusaseman palauttaminen. On perin onnetonta, että nykyisessä eduskunnassa ei ole yhtään puoluetta, joka ajaisi näitä asioita. Tulevat vaalit tarjoavat mahdollisuuden muutokseen.

Lisään vielä linkin, jossa on vastaus tämänkin tekstin jälkeen nouseviin Talvisota-kysymyksiin.http://www.anttipesonen.fi/2012/06/suomen-turva-on-puolueettomuuspolitiika.html

Ei kommentteja: