torstai 18. heinäkuuta 2013

Kansanvallan päivän muistopäivänä

Eduskunta julistautui korkeimman vallan haltijaksi 18.7.1917. Tuolloin Suomi siis käytännössä itsenäistyi Venäjästä.

Suomen itsenäisyyspäivää on vietetty kuudentena joulukuuta, jolloin v. 1917 eduskunta antoi itsenäisyysjulistuksen.

Valtiollisen itsenäisyyden v. 1917 saavuttanut Suomi oli saanut oman rahan jo 1860. Se teki mahdolliseksi oman talouden rakentamisen ja sisäisen kehityksen. Oma raha oli ja on valtiollisen itsenäisyyden edellytys. Oma raha ei vielä tee valtiota itsenäiseksi, mutta ilman omaa rahaa ei ole valtiollista itsenäisyyttäkään.

Itsenäisellä valtiolla on muista valtioista riippumaton lainsäädäntövalta, omaan lainsäädäntöön nojaava itsenäinen tuomioistuinlaitos ja oma ulkopolitiikka. EU-Suomella ei ole mitään näistä itsenäisen valtion tunnusmerkeistä. EU:n lainsäädäntö on Suomen lakien yläpuolella, EU:n tuomioistuimen päätökset ovat suomalaisten tuomioistuinten päätösten yläpuolella ja Suomi on sitoutunut EU:n ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaan.

Suomi on silti perustuslakinsa mukaan itsenäinen valtio, jossa ylin valta, valtiovalta kuuluu kansalle. Tosiasiassa ylin valta on siirretty Euroopan unionin elimille kaikissa niissä asioissa, jotka EU ottaa päätettäväkseen.

Lainsäädäntövallan ja perustuslakimme mukaan kansalle kuuluvan ylimmän vallan siirtäminen EU:lle on tapahtunut vastoin Suomen perustuslakia. Ylin perustuslain tulkitsija Suomessa on eduskunta itse, sen perustuslakivaliokunta. Näin ollen ne, jotka ovat saaneet aikaan nykyisen laittoman tilan, ovat sen itse todenneet lailliseksi. Poliittinen rappio on todella syvä.

Suomeen tarvitaan välttämättä puolueista ja poliittisista voimasuhteista riippumaton perustuslakituomioistuin. Toki senkin perustaminen vaatii eduskunnan päätöksen. Mikään taho nykyisessä eduskunnassa ei näytä ajavan tätä uudistusta.

Ilmeisesti siis mikään ei muutu ennen kuin kaikki muuttuu. Tarvitaan eduskunnan uudistamista. Uusia puolueita ja uusia edustajia. Tarvitaan myös suoraa kansanvaltaa, siis sitovia kansanäänestyksiä.

18. heinäkuuta juhlittiin vielä 1980-luvulla kansanvallan päivää. Nyt EU-Suomessa kansanvallan juhliminen olisi niin irvokasta, ettei edes nykyinen eliitti kehtaa sellaista juhlaa viettää.

Kansanvallan juhlaa voidaan viettää taas sitten, kun suomalaiset palauttavat maamme valtiollisen itsenäisyyden ja ylimmän vallan EU:sta Suomeen.

Ei kommentteja: