tiistai 18. syyskuuta 2012

Itsenäisyyspuolue hakee kunnallisvaaleissa paikallisia onnistumisia

Itsenäisyyspuolue hakee kunnallisvaaleissa paikallisia merkittäviäkin onnistumisia ja näkyvyyttä. Valtakunnallista läpimurtoa IPU tavoittelee tulevissa valtiollisissa vaaleissa.

Itsenäisyyspuolueen kunnallisvaaliteema on "Itsenäiset kunnat itsenäisessä Suomessa - Sinä päätät." Teemassa yhdistyy kolme ajankohtaista aihetta. Kuntia ollaan ajamassa yhteen ja suuryhtiöiden temmellyskentiksi. Samaan aikaan kasvaa tarve palauttaa Suomen menetetty itsenäisyys EU:sta eroamalla. Suomen suunnan muuttaminen on lopulta kansalaisten käsissä.

Itsenäisyyspuolueen kunnallisvaaliohjelmassa todetaan, että kuntien kasvavat taloudelliset ongelmat ovat seurausta EU:n ohjaamasta politiikasta, jota eduskunta ja hallitus toteuttavat. Nämä ovat vetäytyneet vastuustaan peruspalvelujen rahoituksessa ja siirtäneet kunnille lisää velvoitteita.

IPU:n mielestä kuntien määrän vähentäminen ei ratkaise kuntien perusongelmia.Kuntaliitosten taustalla on nykyisen valtiojohdon toteuttama EU:n politiikka, joka tähtää julkisten palvelujen yhä suurempaan yksityistämiseen. Tämä yksityistäminen on torjuttava, koska se merkitsee kasvavaa eriarvoisuutta.

Itsenäisyyspuolue haluaa sitovia kunnallisia ja valtakunnallisia kansanäänestyksiä, jotta kansalaiset voivat vaikuttaa suoraan asioihin.

Ei kommentteja: