perjantai 20. heinäkuuta 2012

Perussuomalaisten eurokanta on suuri hämäys

Perussuomalaisten kansanedustaja Reijo Tossavainen kirjoitti Uuden Suomen blogissaan 19.7. "Itse olen sitä mieltä, että Itämeren alueelle ja keskisen Euroopan alueelle pitäisi rakentaa löyhä valtioliitto. Se hoitaisi ne asiat, jotka on tarpeen yhdessä hoitaa. Muut asiat hoituisivat kansallisella tasolla." Tossavainen jatkoi: "löyhä valtioliitto niiden valtioiden kesken, jotka ovat keskenään samankaltaisia ja keskenään toimeen tulevia. Mielestäni se on perussuomalaisten keskuudessa vallitseva yleinen näkemys." Tämä on todellinen uutinen.

Valtioliitto on sotilasliittoa pidemmälle menevä liittouma. Valtioliitto tarkoittaa ainakin yhteistä ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaa. Suomi valtioliitossa muun muassa Saksan kanssa on siis Perusuomalaisten toive. Toivottavasti tämä tulee selväksi kaikille suomalaisille.

Perussuomalaisten puheenjohtajalta on tivattu pitääkö Suomen Perussuomalaisten mielestä olla eurossa vaiko ei. Selvää vastausta ei ole tullut. Soini on vaatinut selvitystä eurosta eroamisen seurauksista.

Keskeiset seuraukset eurosta eroamisesta ovat selvät. Oman rahan käyttöön ottaminen ei ratkaise automaattisesti talouden ja yhteiskuntakehityksen ongelmia. Oma raha ja keskuspankki tekevät kuitenkin mahdolliseksi itsenäisen raha- ja talouspolitiikan sekä monien ongelmien ratkaisemisen. Kauppa käy eri puolille myös oman rahan kanssa. Tämän pitäisi olla selvää ilman kummempia selvityksiä. Yhtä selvää on, että EU:ssa Suomi on sidottu suurten jäsenmaiden ja suuryritysten johtamaan demokratian vastaiseen liittovaltiohankkeeseen.

Mitä Perussuomalaisten eurokanta käytännössä tarkoittaa? Se tarkoittaa euron romahduksen odottelua. Se tarkoittaa myös Suomen pysymistä EU:n jäsenenä. EU:ta ei olla muuttamassa löysemmäksi vaan tiiviimmäksi liittovaltioksi. Eikä euron romahduksesta ole mitään takeita, koska EU:n keskuspankki voi luoda tyhjästä lisää rahaa. Tätä on mm. presidentti Niinistö esittänyt.

Perussuomalaisten hyvä eurokritiikki kääntyy siis vahvaksi tueksi nykyisen politiikan jatkumiselle. Perussuomalaisten eurokanta tukee Suomen pysymistä eurossa ja EU:ssa. Kun Keskusta on ilmoittanut sitoutuvansa EU-jäsenyyteen ja euroon, ovat kaikki nykyiset eduskuntapuolueet tahtoen tai tahtomattaan tukemassa nykyisen politiikan jatkumista.

Itsenäisyyspuolueen eurokanta on selvä. Eurosta ja EU-jäsenyydestä pitää päästä eroon. Mitä pikemmin, sen parempi. Itsenäisyys tekee mahdolliseksi aidon kansainvälisen yhteistyön. Se mahdollistaa myös vastaamisen nykyisiin ja tuleviin ongelmiin omalta pohjalta, ilman ylikansallisia alistussuhteita.

Ei kommentteja: