perjantai 21. elokuuta 2009

Euro on tuhoisa Suomelle – oma raha tarvitaan

Uutistoimisto Bloombergin kokoamista eri valuuttojen ostovoimatiedoista käy ilmi, että Ruotsi nauttii parhaillaan jopa yli 40 prosenttia euroa edullisemman kruunun tuottamasta kilpailuedusta.

Suomi on tehty viennistä riippuvaiseksi lyhytnäköisellä politiikalla. On myös luovuttu omasta rahasta ja samalla talouspolitiikasta. Kyvytön ja korruptoitunut poliittinen johto on ajanut politiikkaa, jolla kansallisvarallisuutta ja keskeistä suomalaista tuotantoa on yksityistetty ja siirretty polkuhintaan ulkomaiseen omistukseen.

Suomi on nyt matkalla kehitysmaaksi.

Euron tuhoisuutta on vaikea myöntää ay-liikkeen ja suurteollisuuden johdossa. Ne olivat yhdessä maan poliittisen johdon kanssa ajamassa euroa markan tilalle.

Oman talouden rakentamiseen ja yhteiskunnallisen kehityksen hallitsemiseen tarvitaan omaa rahaa ja talouspolitiikkaa. Se läksy on kerran Suomessa opittu. Nyt olisi syytä kerrata.

2 kommenttia:

imulippo kirjoitti...

Olisi todellakin tilausta riippumattomalle perustuslakituomioistuimelle mutta tuon saaminen aikaan onkin jo toinen juttu. Tuskin kansanedustajat riemusta kiljahdellen äänestävät itselleen uuden pomon joka vain rajoittaisi heidän kansanvaltaa halveksimaa sanelupolitiikkaa.

Pesonen, miten tuon perustuslakituomioistuimen perustaminen ja muu muodostaminen oikein käytännössä tapahtuisi?

Antti Pesonen kirjoitti...

Perustuslakituomioistuimen perustaminen on - sekin - eduskunnan käsissä. Tarvitaan siis eduskunnan päätöksiä.

Näyttää siltä, että tarvitaan perusteellista muutosta puolueiden voimasuhteissa, jotta saadaan aikaan muutoksia, joilla lisätään aitoa demokratiaa, siis esim. sitovia kansanäänestyksiä, ja voidaan perustaa tuo perustuslakituomioistuin.

Uskon, että tarvittava muutos tulee tapahtumaan. Se on ajan kysymys. Toimettomana sitä ei pitäisi odottaa, vaan olisi tärkeää, että nykyisestä suuntauksesta huolestuneet toimisivat yhteisten tavoitteiden ja muutoksen puolesta.

Yksi asia on nostaa esille perustuslakituomioituimen tarpeellisuutta, jotta tietoisuus siitä ja kansalaisten keskuudesta tuleva paine lisääntyisivät.