keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Tule IPU:n kuntavaaliehdokkaaksi - Toimi näin

Kuntavaalit pidetään 9.4.2017. Ehdokaslistat on jätettävä kuntien keskusvaalilautakunnille viimeistään 28.2.2017 klo 16.

Miksi lähteä IPU:n ehdokkaaksi?

Kuntavaaleissa valitaan kunnanvaltuutetut, jotka valtuustoissa käyttävät kunnan ylintä päätösvaltaa. Kunnissa järjestetään koulutuksen lisäksi vielä suuri osa terveydenhoidon ja sosiaaliturvan palveluista. Jatkossakin kuntien vastuulla on monia muita kuntalaisten elämään suoraan vaikuttavia tärkeitä palveluja.

Taloudellinen liikkumavara on useimmissa kunnissa pieni. On silti tärkeää miten tuota liikkumavaraa käytetään ja mihin suuntaan kuljetaan. Lisätäänkö vai vähennetäänkö oikeudenmukaisuutta ja kunnallista demokratiaa.

Ehdokkaan tärkeitä ominaisuuksia ovat halu ja kyky käyttää arkijärkeä.

On syytä muistaa, että IPU:n ehdokkaat tekevät puoluetta tunnetuksi ja luovat kuvaa siitä.

Hyvän vaalituloksen takaa varmimmin hyvä ja mahdollisimman laaja ehdokaslista. Työ tärkeiden asioiden puolesta on joka tapauksessa arvokasta.

Itsenäisyyspuolueen kuntavaaliehdokkaaksi voi pääsääntöisesti asettua henkilö, joka hyväksyy IPU:n kuntavaaliohjelman, allekirjoittaa IPU:n ehdokkaan sitoumuksen, ja suostumuslomakkeen http://www.vaalit.fi/material/attachments/vaalit/vaalit/kunnallisvaalit/ehdokasasettelulomakkeet/iFBhhrtOp/Kuv05.pdf

IPU:n ehdokkaaksi voi lähteä myös sitoutumattomana.

Kaikki kuntavaalien ehdokasasettelulomakkeet löytyvät oikeusministeriön sivulta http://www.vaalit.fi/fi/index/vaalit/kunnallisvaalit/vaalikelpoisuusjaehdokasasettelu/ehdokasasettelulomakkeet-kunnallisvaalit.html

Jos olet epävarma siitä onko kunnassasi IPU:n toimintaa, kysy puoluesihteeriltä puoluesihteeri@ipu.fi tai p. 045-672 0025.

http://ipu.fi/tule-ipun-ehdokkaaksi/

Ei kommentteja: