tiistai 29. marraskuuta 2016

EU-Suomella ei ole itsenäisyyttä mitä juhlia

EU-Suomi elää syvässä valheessa. Se kiteytyy vuonna 2017, jolloin virallisesti juhlitaan Suomen itsenäisyyden sataa vuotta. Ongelma on, että valtiollista itsenäisyyttä ei enää ole, kun siitä luovuttiin Suomen EU-liitoksessa 1995. Ongelma on sekin, että tätä ei voida myöntää. Ei voida myöntää, koska silloin paljastuisi, että EU-liitos tehtiin laittomasti.

Suomen perustuslain mukaan maamme on täysivaltainen, siis itsenäinen tasavalta, jossa ylin valta kuuluu kansalle. Tämä perustuslain ydin ei vastaa todellisuutta. Jokainen näkee, että ylin valta EU:lle kuluvissa asioissa on siirretty EU:n ylikansallisille elimille. Valtiollinen itsenäisyys taas tarkoittaa sitä, että valtiolla on muista valtioista riippumaton lainsäädäntövalta, siihen nojaava itsenäinen tuomioistuinlaitos ja oma ulkopolitiikka. Mitään noista itsenäisyyden tunnusmerkeistä ei EU-Suomella ole.

Perustuslakiin on lisätty lause ”Suomi on Euroopan unionin jäsen”. Tämä lisäys on tuonut sovittamattoman ristiriidan perustuslain sisälle, sillä itsenäisyys ja EU-jäsenyys eivät voi toteutua yhtä aikaa.

Entä sitten? Miten tästä eteenpäin? On hyödyllistä nähdä asiat sellaisina kuin ne ovat. Nykytilasta vastuullisille se tosin voi olla vaikeaa. Jospa kuitenkin lähdettäisiin siitä, että pyritään viimein avoimeen julkiseen keskusteluun Suomen tulevaisuuden vaihtoehdoista. Ne itsenäisyyden vastustajat, jotka näkevät Suomen tulevaisuuden olevan osana EU:ta, voisivat avartaa maailmankuvaansa. Me itsenäisyyden palauttamista haluavat voimme keskittyä kertomaan, mikä on meidän vaihtoehtomme EU-jäsenyydelle.

Itsenäinen ja puolueeton Suomi voi parhaiten huolehtia kaikkien pärjäämisestä ja kansanvallan toteutumisesta. Sellainen Suomi on myös paras yhteistyökumppani ja lähialueiden vakautta ylläpitävä tekijä.

Ei kommentteja: