maanantai 13. kesäkuuta 2016

Perussuomalaista nenästä vetämistä, tietämättömyyttä ja härskiä populismia

Perussuomalaisten kenttäväki kysyi 12.6.2016 puolueen ministereiltä. Muutama vastaus oli erityisen mielenkiintoinen.

”Voiko Suomi harkita kansanäänestyksen järjestämistä EU:sta eroamisesta?" Ulkoministeri Soini: ”Meidän täytyy varautua EU:sta ja euroalueesta eroamiseen. Tämä tosin edellyttää eduskunnan ja kansan enemmistön tukea asialle, eikä sitä tällä hetkellä Suomessa ole." Monissa muissa asioissa kansan enemmistön tuen puuttuminen ei ole este sille, että perussuomalaiset ajavat asiaa eteenpäin. Soini vetää edelleen nenästä puolueessaan vielä olevia EU-jäsenyyden vastustajia.

Kansanäänestyksellä voidaan selvittää tukeeko kansa eurossa ja EU:ssa olemista vai niistä lähtemistä. Kansanäänestystä edeltävä kampanja pakottaa perusteelliseen julkiseen keskusteluun. Suomen lainsäädäntö ei tunne sitovia kansanäänestyksiä. Ne kuitenkin ovat suoraa ja todellista demokratiaa, kun vielä huolehditaan, että äänestystä edeltävä kampanja on reilu. Valitettavasti suoran demokratian kannatus on alhaalla rakennekorruptoituneessa eduskunnassa.

Soini: ”Esimerkiksi Sveitsi on tällä hetkellä Euroopan talousalueen jäsen, mikä tarkoittaa sitä, että he soveltavat EU:n lainsäädäntöä ja samalla ovat EU:n sisämarkkinoilla." Ulkoministeri ei siis tiedä, että Sveitsi ei ole Euroopan talousalueen (Eta) jäsen. Sveitsillä on kyllä erillissopimuksia EU:n kanssa ja niiden ansiosta se on EU:n sisämarkkinoilla. Eta:ssa ovat mukana Norja, Islanti ja Liechtenstein.

Kysymys: ”Milloin hallitus tekee aloitteen Tarton rauhansopimuksen palauttamiseksi?" Soini: "Hallituksessa on useita puolueita, eikä yksi puolue pysty ottamaan asiaa esiin. Valitan." Vastauksesta voi päätellä, että Soini ja perussuomalaiset ovat valmiit asian esille ottamiseen. Miksi palata Tarton rauhaan (1920), jos kerran Pariisin rauhansopimuksen (1947) olemassaolo halutaan unohtaa? Kai sitä voisi Stolbovan rauhaankin (1617) vedota. Tulisi Pietarikin Suomelle. Vai onko niin, että Soini on härski populisti, joka kullekin kysyjälle vastaa mahdollisuuksien mukaan niin kuin kysyjä haluaa kuulla?

Ei kommentteja: