perjantai 1. huhtikuuta 2016

Oma raha ja itsenäisyys eivät ole suhdannepolitiikkaa

EU-kriitikkona aiemmin tunnettu perussuomalaisten kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala ilmoitti 31.3.2016 kannattavansa sekä Suomen EU-jäsenyyttä että eurossa oloa. ”Jos Suomi olisi nykytilanteessa unionin ulkopuolella, olisimme käytännössä Venäjän sylissä”, Saarakkala kirjoittaa. Hän otsikoi kirjoituksensa ”Tosiasioiden tunnistamisen ja tunnustamisen aika”.

Suomen valtiollinen asema muuttui perustavasti, kun se liitettiin Euroopan unioniin. EU-Suomi ei ole itsenäinen valtio, kun itsenäisyyden määritelmä sisältää muista valtioista riippumattoman lainsäädäntövallan, siihen nojaavan itsenäisen tuomioistuinlaitoksen ja oman ulkopolitiikan. Jokainen voi nähdä tosiasian, että EU:n määräykset ovat jäsenmaiden lainsäädännön yläpuolella.

Euro on liittovaltion keskeinen elementti. Ilman omaa rahaa ei Suomella ole mahdollisuutta itsenäiseen talouspolitiikkaan. Näin ollen myös omaehtoiselta yhteiskuntapolitiikalta on pohja pois. Tämä näkyy mm. nykyisen hallituksen ajamassa leikkauspolitiikassa. Kun rahan arvo ei jousta, on joustoa haettava palkoista ja työttömyydestä. Se on sitä sisäistä devalvaatiota.

Olemme mukana kilpajuoksussa koti pohjaa, sillä kilpailijamaissa on tehty ja tehdään samoja toimia. Näin Suomen suhteellinen asema ei parane. Ilman omaa rahaa ei ole näkyvissä nousua mihinkään.

Jos suuri valuutta-alue olisi pelastus, Kanada olisi varmaan jo ottanut käyttöön suuren naapurinsa USA:n rahan. Suomikin olisi voinut pysyä suuressa valuutta-alueessa 1860-luvulla, mutta se halusi ja sai oman rahan ruplan tilalle. Siitä alkoi Suomen oman talouden rakentuminen.

Oma raha ja valtiollinen itsenäisyys eivät ole suhdannepolitiikkaa. Ne ovat välttämättömyyksiä, jotta voidaan päättää omista asioista. Itsenäisyys on hyvinvoinnin ja kansanvallan perusta.

Venäjä-kammoa potevat perussuomalaiset ovat kannattaneet venäläisen ydinvoimalan rakentamista Pyhäjoelle. Näin on sidottu Suomen energiapolitiikkaa Venäjään. Aika irvokasta toimintaa EU-jäsenyyttä kannattavalta ja Natoon haikailevalta puolueelta.

Suomella tulee jatkossakin olemaan suuri itäinen naapurimaa. Olimme oppineet kovien kokemusten jälkeen elämään rauhassa sen kanssa sekä nauttimaan hyvistä suhteista ja molempia osapuolia hyödyttävistä taloussuhteista. Nyt nuo opetukset on Suomen johdossa hylätty. Tämä on jo tullut Suomelle kalliiksi taloudellisesti. Nykyisen politiikan jatkuessa hinta tulee kasvamaan.

EU-jäsenyyden ja euron vaihtoehto ei ole Venäjän syli vaan oma raha ja itsenäisyys. On selvää, että perussuomalaisilta on turha odottaa toimia Suomen oman rahan ja itsenäisyyden palauttamisessa.

Ei kommentteja: