perjantai 22. huhtikuuta 2016

Nykyinen politiikka on Suomen suurin uhka

Suomea viedään kohti suurta onnettomuutta. Suurimpia onnettomuuksia olisi rauhantilan menettäminen. Nykyistä tietä kulkien tuo saattaa pitkän päälle olla edessä.

Venäjän uhka on julkisuudessa päivän sana. On ollut jo pitkään. Pian tulevat Suomeen harjoituksiin amerikkalaiset hävittäjät, panssarit ja maihinnousujoukot. Ne ovat kuulemma itse kutsuneet itsensä. Suomen hallitus tai presidentti eivät ota asiasta vastuuta, vaikka se niille kuuluu.

Suomen militarisointi etenee vauhdilla. Puolustusministeriö esittää lakimuutosta, jolla sotilaita voidaan määrätä taistelutehtäviin ulkomaille. Perussuomalainen puolustusministeri on ajanut voimakkaasti lakimuutosta, joka antaa puolustusvoimain komentajalle vallan määrätä 25 000 reserviläistä kertausharjoituksiin ilman presidentin tai maan hallituksen päätöstä. Kyseessä on merkittävä vallansiirto poliittisilta päättäjiltä sotilaille.

Suomella tulee olemaan jatkossakin suuri itäinen naapuri. Sen kanssa on opittava elämään. Jonkin aikaa jo näytti, että oli opittu. Nyt on selvää, että nykyiset päättäjät eivät ole oppineet mitään historian raskaista kokemuksista.

Venäjä ei uhkaa Suomea, ellei Suomi uhkaa Venäjää. Yksin ei pieni Suomi ole uhka Venäjälle, mutta Suomi muodostuu uhaksi, jos se antaa alueensa muiden suurvaltojen tai liittoumien käyttöön. Näin on tapahtunut. Puolustusvoimain komentajan Suomen puolesta allekirjoittama Nato:n isäntämaasopimus oli merkittävä askel tällä tiellä.

Tällä tiellä Venäjästä tulee uhka Suomelle – suomalaisten omin toimin. Nykyinen politiikka on Suomen suurin uhka.

Päättäjien sokeus on hämmästyttävää – hirmuista - varsinkin kun sitä vertaa kansalaisten suuren enemmistön kielteiseen kantaan Nato-jäsenyyttä kohtaan.

Puolueettomuuspolitiikka heitettiin ikkunasta ulos, kun Suomi liittyi Euroopan unioniin. Näin sanoi taannoin ministeri Stubb. EU-Suomen hallinnon halveksiva suhtautuminen hyvin toimineeseen puolueettomuuteen näkyy niinkin, että mistään vaihtoehdoista ei näy keskustelua. Hiljaa on eduskunnan ns. oppositiokin.

SSS-hallitukselta voi odottaa mitä tahansa. Jos se on pystyssä vielä 2018 presidentin vaalin jälkeen, ja niissä vaaleissa ei tule suurta muutosta, voidaan odottaa vaikka Nato-jäsenyyshakemusta. Pääministeri on avoimesti halveksinut kansalaismielipidettä ja perussuomalaisten valheellisuus on jo arkipäivää.

Kansalaisten ymmärrettävä turtumus ja pettymys politiikkaan voi johtaa entistäkin huonompaan. Mikään hallitusvalta ei pysy pystyssä ilman kansan tukea. Tueksi lasketaan myös välinpitämättömyys. Siihen ei nyt ole varaa.

Ei kommentteja: