keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Presidentin vaaliin 2018 tarvitaan musta hevonen

Tulevana vuonna 2017 tulee kuluneeksi sata vuotta siitä, kun Suomi itsenäistyi. Juhlan aihetta ei valitettavasti ole, koska valtiollisesta itsenäisyydestä luovuttiin eduskunnan tekemällä päätöksellä, jolla Suomi liitettiin Euroopan unioniin v. 1995 alusta.

EU-Suomi on nyt henkisessä kaaoksessa, taloudellisessa lamassa ja yhteiskunnallisessa murroksessa. Nykyisessä eduskunnassa ei ole yhtään puoluetta, joka ajaisi maamme valtiollisen itsenäisyyden palauttamista tai edes omaan rahaan palaamista.

Tammikuussa 2018 pidettävä presidentin vaali on tavallistakin mielenkiintoisempi. Pääosa vaalikampanjasta käydään vuoden 2017 puolella, jolloin virallinen Suomi juhlii satavuotiasta Suomea. Nyt jos koskaan on tarve ja tilaus mustalle hevoselle, ehdokkaalle, joka ajaa Suomen itsenäisyyden palauttamista ja sotilaallista liittoutumattomuutta. Nämä asiat ovat tasavallan presidentin tehtävien ydintä. Muistettakoon myös, että Suomen valtiollinen itsenäisyys on edelleen kirjattu maamme perustuslakiin.

Kielikuvalla musta hevonen tarkoitetaan vaaleissa ennalta arvaamatonta voittajaa. 2018 vaalissa tällainenkin tulos on mahdollinen, mutta hyvin tärkeää on jo se, että kansalaisille tarjotaan todellinen vaihtoehto nykyiselle umpikujapolitiikalle.

Eduskuntapuolueet voivat asettaa suoraan ehdokkaansa presidentin vaaliin. Muiden ehdokkaiden tueksi on kerättävä 20 000 kannattajaa vuoden sisällä joulukuun 2017 alkuun mennessä. Näin ollen mustan hevosen löytäminen ja matkaan saattaminen on kuluvan vuoden asia.

Ei kommentteja: