keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Lämmin Kiitos tuesta

Sain kuluvan vuoden elokuun puolivälissä tiedon, että sairastan syöpää. Tieto oli itselleni suuri yllätys. Muistan kuinka lääkärin kerrottua asiasta ja lähdettyä potilashuoneesta olin puoli tuntia ns. huuli pyöreänä, ihmetyksen vallassa. Sen jälkeen tuli voimakas tunne, että vapaaehtoisesti en anna periksi tälle taudille. Teen kaiken mahdollisen sen voittamiseksi. Samalla tiedostin ja tiedostan edelleen, että läheskään kaikki ei ole omissa käsissä.

Elämä muuttui kerralla. Kalenteri oli ollut täynnä erilaisia menoja ja asioita, joihin olin sitoutunut ja lupautunut. Nyt kalenteri tyhjeni kerralla. Tauti oli sen verran vakava.

Syöpä leikattiin 28.10. Leikkaus oli iso ja lääkäreiden mukaan se onnistui. Nyt olen kotona. Vointi on olosuhteisiin nähden hyvä tai mainio. Jatkohoidot selviävät joulukuussa. Lopputulosta ei voi varmasti tietää, mutta paraneminen on mahdollista. Periksi ei ole tarkoitus antaa.

Olen saanut läheisiltä, ystäviltä, tuttavilta ja tuntemattomilta niin paljon tukea ja kannustusta, että se vetää sanattomaksi. Voin vain vajavaisesti kertoa kuinka suuriarvoista tuo tuki on ollut.

Kiitän sydämestäni kaikista suoraan tai välillisesti tulleista kannustavista viesteistä, puheluista ja kirjeistä (sellaisiakin on käytössä). Kaikkiin niihin en ole voinut vastata.

Puolestani on rukoiltu – kiitos siitä. Olen saanut kallisarvoisia ohjeita ja hyviä neuvoja taudista selviämiseen. Kiitos niistä kaikista.

Erikseen haluan kiittää Seinäjoen keskussairaalan (tai mikä sen virallinen nimi onkaan) ihmisten antamaa erinomaista hoitoa.

Kysymykseen, ”onko kipuja”, voin tällä hetkellä vastata: Vain kun nauran.

4 kommenttia:

Eero Kinare kirjoitti...

Onpa hienoa kuulla että asiat on nyt sentään noinkin hyvin. :)
Paranemista ja hyvää jatkoa Antti!

Jarkko E U Suominen kirjoitti...

Kun ottaa etäisyyttä ongelmaan, antaa se myös parhaan paranemisen mahdollisuudet. Syöpä on tieteen kautta syntynyt virhe kehossa. Kun ottaa etäisyyttä tieteeseen mahdollisuuksien mukaan antaa se terveyttä eli rauhan ongelman aiheuttajasta. Siksi lääkäreiden kanssa ei kannata olla kovin läheisiä etenkin jotka ovat läheisiää tieteen kanssa ja jotka hoitavat vain sairauden oireita, ajattelematta potilaan turvaa, rauhaa. Etäisyyden ottaminen ongelmiin, joita "kylmäkiskoiset" lääkäritkin ovat, on asiallisesti otettuna vetäytymistä rauhallisemmille vesille karttamalla turhaa stressaavaa ongelmallisuutta ympäristössä mutta lähestymällä ystävällisyyttä joka on vain rauhan tunteen tukemista. Ei pidä ajatella että olen sairas vaan ajatella olevansa kaukana sairaudesta, unohtamalla ottaen etäisyyden siihen...

Anonyymi kirjoitti...

Jaksamisia! Toivottavasti kaikki menee hyvin jatkossakin ja toivottavasti puolueesi kannatus räjähtää kasvuun!

Anonyymi kirjoitti...

Jälkikäteidet tervehtymisen ja terveenä pysymisen toivottelut.

Jos samaan viestiin sen verran politiikkaa sopii laittaa, niin huomasin tänään viestin että Suomidemokraatit ja Muutos 2011 aikovat lyödä hynttyitä yhteen.

Olisihan sinne saman tien voinut minun mielestän liittää Itsenäisyyspuolueenkin. Ehkä 3 pikkupuoluetta yhdessä saisivat kunnallisvaalipaikkoja, ja jatkossa myös Eduskuntapaikkojakin.