tiistai 4. elokuuta 2015

Vakavilla asioilla pelleilemisestä perussuomalaisille

Keskipohjanmaa-lehden lauantailiitteessä 1.8.2015 oli laaja perussuomalaisten ensimmäisen puheenjohtajan Raimo Vistbackan haastattelu. Siinä mainitaan allekirjoittanut tavalla, joka vaatii kommenttia.

Lainaus ko. jutusta: ”Kun EU:hun päästiin, niin otetaanpa leikkiin mukaan toinen alajärvinen puoluejohtaja, Antti Pesonen. Pesonen ja IPU ovat kritisoineet perussuomalaisia näennäiskriittisiksi EU-asioissa. ’Missä EU, siellä ongelma’, on eräs kuuluisimmista ’soinismeista’. Siitä huolimatta perussuomalaiset eivät ole vaatineet Suomen eroa EU:sta tai eurosta. –Se hajoaa omaan mahdottomuuteensa…On mahdollista erota EU:sta, mutta eurosta on vähän vaikeampi. Sitä ei käsittääkseni ole missään säännöissä. Mutta EU:sta voisi erota? -Joo. Miksi perussuomalaiset eivät ole ajaneet sitä? (huokaa) – Pitää olla realisti. Ei kannata lähteä liian vakavilla asioilla pelleilemään.”

Näin siis Vistbacka, joka on puolueensa keskeinen vaikuttaja. Hän todistaa itse, että perussuomalaiset ei ole EU-politiikan suhteen vaihtoehto vanhoille valtapuolueille. Näin pitäisi tulla kaikille selväksi senkin, miksi EU-mielinen valtamedia teki valtavalla ilmaisella julkisuudella mahdolliseksi ps:n vaalivoitot. Valtarakenne sai sen mitä se kipeästi tarvitsi, eli perussuomalaisista näennäisen opposition, joka kokosi kansalaisten kasvavan tyytymättömyyden ja päästi sen paineventtiilin tavoin vaarattomasti ilmoille.

Vistbackan näkemys, että EU hajoaa omaan mahdottomuuteensa on oikea, mutta tuon hajoamisen odottelu tulee liian kalliiksi. Se voi kestää kymmeniä vuosia.

Vistbacka sanoo, että eurosta on vaikea erota, koska eroa ei ole missään säännöksissä. Hän tietää varsin hyvin, että euron käyttöönotosta ja markasta luopumisesta ei ole Suomessa eduskunnan säätämää lakia ja että europäätöksen aikaan maamme perustuslain mukaan Suomen rahayksikkö oli markka. Kun varatuomari tämän kaiken sivuuttaa ja asettuu puolustamaan eurossa ja EU:ssa olemista, on ikävä kyllä sanottava, että pitkä kokemus ja hyvä koulutus ovat menneet hukkaan. Tosiasia on, että eurosta voi siirtyä omaan rahaan eduskunnan enemmistön päätöksellä.

Vistbackan mukaan vaatimus EU:sta eroamisesta on vakavilla asioilla pelleilemistä. Tämä kannattaa kaikkien Suomen oman päätösvallan palauttamista haluavien painaa mieleensä. Perussuomalaisista puolueena on turha odottaa apua Suomen itsenäisyyden palauttamiseen.

Po. haastattelusta vielä yksi lainaus: ”Tarjoavatko perussuomalaiset tilan myös sellaiselle maahanmuuttokriitikkojen ajattelulle, joka on suorastaan vaarallista? (Vistbacka) -Pikemminkin on hyvä, että heillä on demokraattinen purkautumiskeino. Parempi kuin se, että he pohtisivat asioita vain keskenään ja sitten mahdollisesti tekisivät jotain päättömyyksiä.”

Eikö rasismin ja väkivallan ruokkimista hallituspuolueen sisältä – puolueen kannatuksen maksimoimiseksi - voi pitää vakavilla asioilla pelleilynä?

Ei kommentteja: