torstai 2. heinäkuuta 2015

Soini & co kaivaa verta EU-Suomen nenästä

Suomen sotien jälkeisen puolueettomuuspolitiikan ja aktiivisen sovittelupolitiikan onnistumisen kruunasi Euroopan turvallisuus- ja yhteistyökokous Helsingissä v. 1975. Nyt ETYK:in 40-vuotisjuhla vesitettiin Suomen ulkopoliittisen johdon päätöksellä.

Suomen johdon päätös olla päästämättä ETY-juhlaistuntoon EU:n matkustuskiellossa olevia Venäjän edustajia on suuren luokan virhe. Päätös on verrattavissa neuvottelijoiden maahantulon estämiseen. Päätöksellä EU-Suomi sylkee vasten Venäjän johdon kasvoja. Päävastuu siitä on ulkoministeri Soinilla.

Itsenäisellä ja puolueettomalla Suomella olisi annettavaa Pohjois-Euroopan turvallisuuden lisäämisessä ja mahdollisesti myös Ukrainan kriisin ratkaisemisessa. Itsenäisyydestään ja puolueettomuudestaan luopunut EU-Suomi on osa ongelmaa.

Suomen politiikka aiheuttaa vahinkoa eniten itselleen. Jo nyt EU-pakotteet ja Venäjän vastapakotteet ovat merkinneet miljardiluokan menetyksiä Suomen ulkomaankauppaan. Pitkittyessään tilanne heikentää tulevaisuuden kaupan ja yhteistyön mahdollisuuksia. Nuo mahdollisuudet ovat viisimiljoonaiselle Suomelle hyvin suuret 140-miljoonaisen Venäjän naapurina.

On vaikea keksiä mitään maamme kannalta typerämpää, kuin se mitä nyt tapahtuu omin poliittisin päätöksin. Tehdään asioita, jotka tuhoavat hyvät naapurisuhteet. Tehdään myös asioita, jotka ovat ennen vieneet maamme sotiin. Vaarallisinta Suomelle on antaa maamme alue läntisten sotilasliittojen tai suurvaltojen käyttöön Venäjää vastaan. Näin toimien Suomi tekee itsestään uhan Venäjälle ja silloin Venäjästä tulee uhka Suomelle.

Suomi kävi kauppaa ja ylläpiti hyviä suhteita jopa diktaattori Stalinin johtamaan Neuvostoliittoon. Tälläkin hetkellä Suomi käy kauppaa monien diktatuurin kanssa. Miksi ihmeessä tunaroidaan luonnollisimmat mahdollisuudet ja hyvät naapurisuhteet Venäjään? Kun verta kaivaa nenästä tosissaan, kyllä se sieltä ennen pitkää tulee.

Suomen edellisiä hallituksia on syystäkin laajasti moitittu. Nyt työnsä aloittanut hallitus vaikuttaa monin tavoin entisiäkin vaarallisemmalta. Valheellisuus on pahinta. Suomi on sitoutunut EU:n ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaan. Naton isäntämaasopimus tekee Suomesta Naton astinlaudan ja eteentyönnetyn tukikohdan. Tätä alamaisuutta kannattava ulkoministeri Soini väittää silti Suomen olevan liittoutumaton. Hän aisaparinsa puolustusministeri Niinistö kutsuu USA:ta Suomen aseveljeksi.

Vaalit ovat tulevaisuudessakin mahdollisuus muuttaa suuntaa. Mahtoivatko kaikki äänestäjät viime kerralla tietää mitä tuli tilattua?

Ei kommentteja: