sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Suomen syytä irtisanoutua Stubbin puheista

Jos jollekin on jäänyt epäselväksi se, mikä Alexander Stubb on miehiään, niin viimeistään "sapelinkalistelua ei pidä säikähtää" -lausunto nykyisessä tilanteessa paljastaa asioiden todellisen laidan. Edessä häämöttävän vaalitappion säikäyttämät Haglund ja Stubb ovat ryhtyneet pelaamaan täysin edesvastuuttomasti upporikasta ja rutiköyhää ulko- ja turvallisuuspolitiikalla.

Haglundin perjantainen puhe Venäjää vastaan asettumisesta oli ilmeinen provokaatio, josta Stubb ja presidentti Niinistö väittävät olleensa etukäteen tietämättömiä. Venäjän ulkoministeriö vastasi provokaatioon odotetusti, todeten kuitenkin Suomen tekevän ratkaisunsa itse.

Tapahtuneen vahingon korjaamisen asemesta Stubb keskittyi tämänpäiväisessä vastauksessaan hakemaan valtiomiesmäisyyden vaikutelmaa puhumalla pään kylmänä pitämisestä ja sapelinkalistelusta. Mitäpä muuta voi odottaa miehestä, joka asetti pääministerikautensa tärkeimmäksi tavoitteeksi vaalien voittamisen samalla kun Suomi ui syvällä kriiseissä, joihin pitäisi kiireesti tarttua.

Taas kerran imago on Stubbille kaikki ja seuraukset eivät merkitse mitään. Vastaavan tahmapallojen ammuskelun voi odottaa jatkuvan kokoomuksen ja RKP:n suunnalta ensi sunnuntain vaaleihin saakka. Suomen on syytä irtisanoutua Stubbin umpikujapolitiikasta, ja mahdollisuus siihen tarjoutuu vaaliuurnilla.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

On järkyttävää, että meillä Suomessa voi istua pääministerinä tällainen henkilö. Nykyinen pääministeri ja puolustusministeri ovat sopimattomia tehtäviinsä. Presidentillä tulisi olla oikeus tarvittaessa erottaa nimittämänsä ministeri tehtävästään, muuten näistä luikureista ei päästä eroon, sillä eihän heidän omat hallituspuolueensa ministeriensä tekemisiin tai tekemättömyyksiin puutu lojaliteettisyistä, vaikka asianosaiset mitä hoopoa sooloilisivatkin.