perjantai 10. huhtikuuta 2015

Hätätila

Kun puolustusministeri ilmoittaa Suomen tiivistävän yhteistyötä Venäjää vastaan, käsillä on hätätila. Itärajalle vilkaisemalla selviää nopeasti, että siellä on rauhallista. Hätätila on Suomen hallituksen sisällä, josta käsin ylimielisyyden, ymmärtämättömyyden ja piittaamattomuuden yhdistelmä aiheuttaa laaja-alaista tuhoa, nyt ulko- ja turvallisuuspolitiikassa. Onneksi vaalit ovat käsillä, ja Haglund on mahdollista korvata henkilöllä, jota kiinnostaa Suomen turvallisuus.

Suomen turvallisuus edellyttää oman alueen koskemattomuudesta huolehtimista, ja se puolestaan rakentuu maanpuolustuksesta, liennyttävästä politiikasta ja liittokuntien ulkopuolella pysymisestä, sen varmistamisesta, että Suomen alueella ei toimi minkään vieraan vallan joukkoja. Suomen ei tule ilmoittautua olevansa ketään vastaan, ja erityisen typerää ja vaarallista on puhua Venäjää vastaan asettumisesta.

Haglund on vaalien lähestyessä ottanut tavakseen korostaa, ettei mikään hänen tempauksensa liity Natoon. Järjestelmällisesti ne ovat liittyneet nimenomaan Natoon, mutta läntiseen sotilasliittoon liittymättäkin on toki mahdollisuus typerehtiä. Riittää kun unohtaa Napoleonin opetuksen siitä, että neulanpistoja tulee välttää, koska niitä voi seurata tykinkuulia. Oma lukunsa on Haglundin tapa sivuuttaa eduskunta ja puolustusvaliokunta. Tämä nähtiin isäntämaasopimuksen yhteydessä, ja nyt jälleen Venäjää vastaan asettumisessa.

Haglund ei toki ole hallituksen ainut sotahoukka, niinpä vaaleissa vaaditaan suurta muutosta. Suomella ei kerta kaikkiaan ole varaa nykyisen edesvastuuttomuuden jatkamiseen, koska ulko- ja turvallisuuspolitiikka on edelleen pienen valtion elämän ja kuoleman kysymys.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Armeijaa käymätön Haglund voi uhota natohuurussa olevien lasiensa takaa rauhassa, häntä ei kutsuta palvelukseenastumismääräyksellä siihen taisteluun, jota hän meille muille lietsoo. Hän on selustansa ja itsensä turvannut jo ajat sitten. Mutta me tavalliset suomalaiset, armeijan käyneet miehet, me ne saamme maksaa tuollaisen sotahaukan intoilut, mikäli ne vielä, kuten pahaa pelkään, ennemmin tai myöhemmin realisoituvat todellisesti.