perjantai 20. maaliskuuta 2015

Millään puolueella ei ole vielä yhtään tulevien vaalien ääntä

Millään puolueella ei ole vielä yhtään tulevien vaalien ääntä. Tämä on tosiasia. Sen ymmärtäminen tai tunnustaminen näyttää olevan ylivoimaista monille, jotka päättävät mistä julkisuudessa keskustellaan.

Kun otetaan vakavasti se, että ennen vaaleja yhtään ääntä ei ole kenelläkään, pitää ottaa vakavasti myös se, että kaikkien vaaleihin osallistuvien pitää olla samalla viivalla. Kaikkia vaaleihin osallistuvia pitää siis kohdella samojen periaatteiden mukaan.

Tällainen on nyt täysin vierasta. Puolueet ja ehdokkaat on jaettu eri kasteihin. Jotkut ovat esillä koko ajan, toiset eivät juuri mitenkään. Kyse on siitäkin, onko äänestäjillä oikeus ja mahdollisuus verrata vaaleihin osallistuvien tavoitteita keskenään.

Demokratia, kansanvalta voi olla sitä, että kansalaisten enemmistön tahto muovautuu poliittisiksi päätöksiksi ja tuo tahto saadaan esille avoimen julkisen keskustelun ja reilujen vaalien kautta. Vielä parempaa on suora demokratia, sitovat ja reilut kansanäänestykset.

Älkää kysykö mistä johtuu selän kääntäminen politiikalle.

Käsillä olevat vaalit ovat ennen kaikkea mahdollisuus suunnanmuutoksen aloittamisee

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Nähtävästi IPUa pidetään jo median/eliitin piirissä uhkana, sillä Ilta-Sanomat uutisoi näyttävästi erään IPUn ehdokkaan osallistumisen äärioikeiston kokoukseen: http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1427003492148.html

Äänestäjänä olen sitä mieltä, että puolueen pitäisi readoida tähän jotenkin.