tiistai 9. joulukuuta 2014

Viesti läpi väkivaltaa käyttämällä – halutaanko sitä lisää?

6.12. Helsingissä järjestettiin useita mielenosoituksia. Joidenkin mielenosoittajien pääasiassa ilkivaltana purkautunut väkivaltainen käytös puhuttaa ja on saanut suuren mediahuomion - esimerkiksi Iltalehden nettisivulla kysyttiin 8.12. "Ymmärrätkö itsenäisyyspäivän mielenosoittajia?" 92 prosenttia vastanneista yli 30 tuhannesta oli vastannut Ei.

Jotakin ehkä tietäisin, olinhan siellä minäkin - nimittäin yhdessä 6.12. Helsingissä järjestetyssä mielenosoituksessa. Sen teema oli "20 vuotta liikaa EU-jäsenyyttä". Tuo mielenosoitus oli täysin rauhallinen. Se koostui puheenvuoroista sekä mehu- ja kahvitarjoilusta Kiasman aukiolla. Väkivallattomassa mielenosoituksessa esitetty viesti ei vain valtamediaa kiinnosta. Pienet poikkeukset vahvistavat säännön.

Nyt on taas kerran todistettu, että saat politiikan valtavirrasta poikkeavan viestisi läpi väkivaltaa käyttämällä - ja näemmä vain siten. Eikö tiedotusvälineiden tapa uutisoida vahingonteoista joidenkin mielenosoitusten yhteydessä nimenomaan ruoki väkivaltaa, kun väkivallaton viesti samanaikaisesti ja systemaattisesti vaietaan? Hurskasteluun media joka tapauksessa syyllistyy.

Rakenteellinen väkivalta (mm. eriarvoisuutta ja köyhyyttä lisäävä politiikka) synnyttää lopulta avointa väkivaltaa. Mitään väkivaltaa ei pidä hyväksyä.

Suomi tarvitsee valtiollista ja yhteiskunnallista täyskäännöstä. Meneillään on uusi itsenäisyystaistelu. Tuo taistelu on käytävä ilman väkivaltaa, puheiden, kirjoitusten ja äänestämisen avulla.

Meneillään olevassa itsenäisyystaistelussa on kyse poliittisen ja taloudellisen riiston lopettamisesta. Suomi tarvitsee turvallisuuden, hyvinvoinnin ja kansanvallan perustaksi valtiollisen itsenäisyyden. Tämä tarkoittaa sitä, että on suunnitelmallisesti erottava eurosta ja EU:sta. Sotilaallinen liittoutuminen EU:n ja Naton kautta on torjuttava. Suomen turvallisuuspolitiikan perustaksi tarvitaan itsenäisyyttä ja puolueettomuuspolitiikkaa.

Tällaisen viestin leviämistä laajasti kansalaisten keskuuteen eivät EU-Suomen vallanpitäjät halua. Vallanpitäjille on mieluista, että heidän vastustajansa kuvataan ikkunoiden särkijöiksi ja mellakoitsijoiksi. Tässä tiedotusvälineet ovat tehneet parhaansa. Laulun sanoin: Älkää kysykö mistä johtuu väkivalta. Itse olette toimituksissa ja vallan kamareissa sitä tilanneet.

Itsenäisyyspuolue (IPU) irtisanoutuu jatkossakin kaikesta väkivallan käytöstä. IPU:n viesti menee kyllä perille ja saa laajaa kannatusta, kun aika on kypsä. Ja se kypsyy nyt hyvää vauhtia.

Ei kommentteja: