perjantai 14. marraskuuta 2014

Pitkälle on tultu - eikä mikään ole muuttunut

Näennäisesti pitkälle on tultu, kun Helsingin Sanomien asiantuntijoiksi kelpuuttamat ihmiset puhuvat [1] eurosta utiopiana ja umpikujana, mutta käytännössä kyseessä on lähinnä hurskastelu ja historian valkopesu. Aikoinaan ei muka voitu tietää, eikä nyt ole muka mitään enää tehtävissä. Euroon liityttäessä kriittiset järjen äänet sivuutettiin ja vaiennettiin suomalaismediassa, joka on kyllä vapaa, mutta lähinnä ja erityisesti markkinatalousmielessä. Kun vanhoja virheitä ei voi enää peitellä ja kaikki väistämättä näkevät, mihin eurojäsenyys on johtanut, mediassa jatketaan samaa linjaa väittämällä ettei tilannetta voisi korjata.

Mitä sitten jää jäljelle? Hurskas valittelu, jota tämä HS:n artikkeli edustaa. Sen pohjalta voi todeta, että Itsenäisyyspuolue on ollut valitettavan oikeassa puhuessaan euron ja EU-jäsenyyden tuhoisuudesta Suomelle, ja valitettavasti Ipun näkemykset on pyritty kaikin voimin lakaisemaan pois julkisuudesta. Valitettavasti tehtyjen virheiden olemassaolon toteamisella ei ole merkitystä, jos virheitä ei myös pyritä korjaamaan. Valitettavasti on niin, että euro on edelleen ja tulevaisuudessakin Suomelle tuhoisa, valitettavasti yksikään nykyinen eduskuntapuolue ei aja eurosta irtautumista, ja valitettavasti media edelleen kohtelee omaan rahaan palaamista vaativaa Itsenäisyyspuoluetta kuten ennenkin - pyrkimällä vaientamaan muutosta vaativan äänen.

Toivoa kuitenkin on - se on silmänsä avanneiden kansalaisten käsissä, niiden jotka jaksavat välittää ja kamppailla tämän mediapimeyden keskellä ja viedä eteenpäin Ipun näkemystä paremman tulevaisuuden mahdollisuudesta.

[1] http://www.hs.fi/talous/a1415420113960

Ei kommentteja: