keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Viiltäjä-Jack, Ove ja muut otsikot

Uutinen on se, josta tehdään uutinen. Kun Ruotsin armeija jahtaa Tukholman saaristossa mustiin pukeutunutta reppumiestä, se on etusivun juttu. Seuraavan päivän pienempi uutinen on se, että kyseinen mies ei ollutkaan venäläinen vakooja, vaan Ove. Ove on ruotsalainen eläkeläinen, joka oli kalastamassa. Uutiset oli kuitenkin tehty ja lukijoita oli pidetty jännityksessä.

Viiltäjä-Jack kiinnostaa enemmän kuin ebola-virus. Näin arvelee 1800-luvun Lontoossa riehuneen murhaajan henkilöllisyyden selvittänyt suomalaistutkija.

Britanniaan liittyy myös tuore uutinen, jonka mukaan EU-komission puheenjohtaja Barroso on sitä mieltä, että Britanniassa suunniteltu EU-kansanäänestys on vaarallinen.

Sitovat kansanäänestykset ovat demokratiaa aidoimmillaan, kun niitä edeltää reilu kampanja. Kansanäänestykset ovat varmasti vaarallisia, ellei demokratiaa haluta.

Barroson kommentti kansanäänestysten vaarallisuudesta oli julkisuudessa kuin mikä tahansa uutinen ja ilman vastalauseiden myrskyä. Itse asiassa kaiketi ilman vastalauseita. Se jos mikä kertoo paljon nykyisen poliittisen järjestelmän ja tiedotusvälineiden tilasta.

Joskus suurin uutinen on se, joka jää kertomatta.

Ei kommentteja: