tiistai 26. elokuuta 2014

EU:n näpit irti uunikintaista

EU:n asetusehdotuksen mukaan uunikintaat ja tiskihanskat luokitellaan virallisiksi henkilösuojaimiksi. Näin niiden materiaalivaatimukset tiukkenisivat. Tämä tarkoittaisi noita tuotteita valmistavien yritysten taloudellisten rasitteiden lisääntymistä. Ja varmasti myös uunikintaiden hinnan nousua. EU:lle tyypillisesti tämä päätös tappaa pieniä yrityksiä ja pelaa asetelman valmiiksi isoille.

Suomen hallitus vastustaa unionin asetusehdotusta. Hyvä niin.

Uunikintaat ovat maailman mitassa ehkä pieniä asioita. EU:n uunikintaita koskeva lakisuunnitelma kuitenkin on merkille pantava. Se kertoo ensinnäkin, että unioni on totalitaarinen järjestelmä. Se siis pyrkii määräämään lähes kaikesta mahdollisesta. Toiseksi nähdään, että edes uunikintaista ei voida päättää Suomessa toisin kuin EU määrää.

EU:n asetukset ovat unionin lainsäädäntöä, joka suoraan velvoittaa jäsenmaita. Suomen hallitus - joka nyt puolustaa vapaita uunikintaita - on käytännössä EU:n hallinto Suomessa. Jos uunikinnasasetus toteutuu, Suomen "hallitus" panee sen toimeen.

Suuri osa suomalaisista ei ole vieläkään huomannut, että Suomi on menettänyt valtiollisen itsenäisyytensä. Itsenäisellä valtiolla on muista valtioista riippumaton lainsäädäntövalta, siihen nojaava tuomioistuinlaitos ja oma ulkopolitiikka. EU-Suomella ei näitä ole.

Suuret EU-maat ovat itsenäisyydestään luopumisen tilalle saaneet päätösvaltaa unionissa. Suomi on saanut maksajan paikan.

Olisivatko EU:n uunikintaat se lähelle tuleva asia, joka osoittaisi suomalaisille, että olemme polttaneet näppimme ja itsenäisyys on menetetty?

Kun nähdään missä ollaan, on mahdollista suunnistaa oikein. Itsenäisyys on mahdollista palauttaa hyvinvoinnin ja turvallisuuden perustaksi suomalaisten omilla päätöksillä. Kun päästään nykyisistä alistussuhteista, on myös mahdollista lisätä kansainvälistä yhteistyötä.

Ei kommentteja: