sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Suunnanmuutos on välttämätön

Itsenäisyyspuolueen vuosikokouksen kannanotto 14.6.2014

Suomi on perustuslakinsa mukaan itsenäinen valtio, jossa ylin valta kuuluu Suomen kansalle. Todellisuudessa itsenäisyydestä ja kansan vallasta on luovuttu, kun Suomi liitettiin Euroopan unioniin. Maamme nykytila on perustuslain vastainen siitä huolimatta, että EU-jäsenyys kirjattiin taannoin perustuslakiin. EU-jäsenyys ja itsenäisyys eivät voi toteutua yhtä aikaa.

Suomen pian 20-vuotinen EU-jäsenyys on jättänyt jälkensä. EU-jäsenyyden luvattiin tuovan hyvinvointia, vaurautta ja turvallisuutta. Toisin on kuitenkin käynyt.

Hyvinvoinnin sijasta kasvaa eriarvoisuus. Työpaikkojen sijasta on tullut jatkuva suurtyöttömyys. Suomeen investoimisen sijasta on siirretty pääomia ja tuotantoa ulkomaille. Vakaaksi väitetty euro on ollut tuhoisa kansalaisille ja Suomen taloudelle.

Suomen turvallisuus ei ole parantunut, vaan heikentynyt, kun maamme on vedetty suurvaltojen – EU:n, USA:n ja Venäjän - ristiriitoihin. Halvan ruuan sijasta on tullut kallistuvaa ja entistä huonolaatuisempaa tuontiruokaa. Ympäristönsuojelun sijasta on tullut päästökaupan kaltaista näennäistoimintaa, joka siirtää ja pahentaa ongelmia.

Läheisyysperiaatteen sijasta tulee Brysselin asetuksia ja direktiivejä, jotka hyödyttävät keskittynyttä suurteollisuutta ja kauppaa. Kansainvälisen yhteistyön sijasta vallalla ovat kansainväliset alistussuhteet. Kansanvalta, demokratia on EU-Suomessa muuttunut irvikuvaksi.

Suomesta on tulossa tyhjiin imetty Euroopan peräkylä. Nykymenolla edessä on nykyisen rakenteellisen väkivallan muuttuminen avoimeksi väkivallaksi.

EU ei ole rauhan, vaan rahan projekti. Se on myös kriisiytyvä ruutitynnyri.

Suomen EU-hallinto on alistunut, neuvoton ja umpikujassa. Pakkomielteisesti se jatkaa kurjistavaa politiikkaa. Eduskunnassa oleva näennäisoppositio ei tarjoa mitään todellista muutosta.

Tarjolla on toinenkin tie. Yhteiskunnallisia jännitteitä voidaan vähentää kansanvaltaa ja oikeudenmukaisuutta lisäämällä. Maan turvallisuutta voidaan parantaa kestävästi siirtymällä puolueettomuuspolitiikkaan. Omista asioistaan päättävä Suomi pystyy myös todelliseen kansainväliseen yhteistyöhön.

Suunnanmuutos on välttämätön. Siihen tarvitaan maamme itsenäisyyden, siis itsenäisen lainsäädännön, oman rahan ja ulkopolitiikan palauttaminen – eurosta ja EU:sta eroaminen.

EU:n sisämarkkinoilla voidaan toimia Norjan, Islannin ja Sveitsin tavoin ilman EU-jäsenyyttä. Ihmisten liikkuminen ja opiskelijavaihto onnistuu myös ilman EU-jäsenyyttä.

Itsenäisyyspuolue tarjoaa suomalaisille suunnanmuutoksen kanavan. Vaikka haastajapuolueiden toiminta on Suomessa vaikeaa, IPU aikoo nousta tulevissa vaaleissa eduskuntaan. Se onnistuu, kun vähintään kymmenesosa oman rahan ja itsenäisyyden kannattajista äänestää IPU:a.

Ei kommentteja: