keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Nouseeko ero eurosta oikeasti myös vaalikeskusteluihin?

Professori Vesa Kanniaisen johtama taloustutkimuksen ja rahoitusmarkkinoiden ammattilaisten ryhmä on julkaissut teoksen, jonka ydinsanomaa on se, että Suomella on muitakin vaihtoehtoja kuin euro ja nykyinen lipuminen syvempään liittovaltioon. Kirjoittajat muistuttavat mm., että omaa rahaa ei pidä pelätä.

"Euron tulevaisuus – Suomen vaihtoehdot" -teos tulee hyvään aikaan. Nykyiselle politiikalle todella kaivataan vaihtoehtoja. Ja niitä on olemassa, myös nykylinjaa parempia ja kestävämpiä.

Eurovaaleihin on runsaat kaksi viikkoa. Äänestäjillä on oikeus saada tietää, mitä vaihtoehtoja Suomella on. Vaikka eurosta ja EU:sta eroamisesta päätetään Suomen osalta Suomen eduskunnassa eikä EU:n parlamentissa, on kysymys eurossa ja EU:ssa jatkamisessa tai niistä eroamisesta europolitiikan ydinkysymys - haluttiinpa tai ei.

Nouseeko ero eurosta vihdoin myös julkisiin vaalikeskusteluihin? Jotta se nousee, pitää keskusteluun ottaa mukaan puolue, jolla on ohjelmassaan vaatimus Suomen omasta rahasta ja perustelut sille. Nykyisestä eduskunnasta ei löydy tällaista puoluetta.

Itsenäisyyspuolueen vaaliteema on Omalla rahalla tulevaisuuteen. IPU ja sen ehdokkaat ovat valmiit keskusteluun. IPU:n eurovaaliohjelma http://ipu.fi/itsenaisyyspuolueen-eurovaaliohjelma-2014-2/

Ei kommentteja: