torstai 3. huhtikuuta 2014

Äänestä jos haluat muutosta

’Kaikki ne ovat samanlaisia valehtelijoita’. ’Kun saa valtaa, lupaukset unohtuvat’. Tällaiset kansalaisten näkemykset poliitikoista ovat yleisiä. Puolueiden jäsenmäärät ja äänestysprosentit ovat romahtaneet 1980-luvulta. Politiikkaan on petytty.

Ihmiset pyrkivät toimimaan omalta kannaltaan järkevästi. Kuka tuhlaisi aikaansa sellaiseen, josta ei näytä olevan mitään hyötyä. Tuntuu järkevämmältä keskittyä omaan perheeseen, työhön ja harrastuksiin kuin niin sanottuihin yhteisiin asioihin.

Harjoitettu politiikka on keskeinen pettymyksen syy. On sanottu, että kaikkia voi huijata jonkin aikaa ja joitakin kaiken aikaa, mutta ei kaikkia kaiken aikaa. Poliittisesti kodittomia on nyt enemmän kuin aikoihin. Niiden äänioikeutettujen määrä, jotka eivät kannata mitään puoluetta, on yhtä suuri kuin neljän suurimman puolueen yhteenlaskettu kannatus. Vaaleissa lasketaan kuitenkin vain annetut äänet.

Eurovaaleissa äänestysprosentit ovat jääneet omille lukemilleen. V. 2009 äänesti 40 prosenttia äänioikeutetuista. Eurovaalit ovat monien mielestä turhat vaalit. Eikä ihme, että näin ajatellaan. EU:n parlamentti ei ole oikea parlamentti, vaikka se onkin saanut lisää valtaa. EU:n suurin valta on muualla. Suomesta valitaan 13 edustajaa n. 750 joukkoon ja he toimivat puolue- tai muissa ryhmissä, eivät siis missään Suomi-ryhmässä. Suomen painoarvo EU:n päätöksenteossa on prosentin luokkaa. Miksi ihmeessä siis vaivautua äänestämään?

Sellainen, joka on tyytyväinen nykyiseen menoon, voi huoletta jättää eurovaalit väliin. Sama meno jatkuu kyllä. Ja jos haluaa vaikuttaa saman menon jatkumiseen äänestämällä, voi äänestää minkä tahansa nykyisen eduskuntapuolueen ehdokasta. Kaikki nuo puolueet ovat sillä kannalla, että eurossa ja EU:ssa jatketaan. Puheet EU:n remontoimisesta voi jättää omaan arvoonsa. Suomalaisten on yhtä toivotonta muuttaa EU:ta kuin oli aikanaan virolaisten muuttaa Neuvostoliittoa.

Jos haluaa Suomelle oman rahan ja itsenäisyyden, kannattaa ehdottomasti äänestää. Ja Itsenäisyyspuolueen ehdokasta. Itsenäisyyden ja oman rahan palauttamisesta päätetään Suomen eduskunnassa, mutta eurovaaleissa on mahdollisuus luoda pohjaa tuolle muutokselle. Jos Itsenäisyyspuolueen edustajia valitaan EU-parlamenttiin, puolue käyttää saamansa voimavarat työhön Suomen eurosta ja EU:sta eroamisen puolesta.

Hyvin monet haluavat haistattaa pitkät koko EU:lle, siis protestoida. Ääni IPU:lle on kovin protesti EU-jäsenyyttä kohtaan.

Niin, unohtuvatko lupaukset myös Itsenäisyyspuolueelta ja ovatko sen edustajat myös valehtelijoita? Tähän on helppo vastata. IPU:n ihmiset ovat samanlaisia ihmisiä kuin muutkin, mutta Itsenäisyyspuolueessa on tehty jo vuosia ilman palkkaa töitä sen puolesta, että Suomi saa takaisin oman rahan ja itsenäisyyden. IPU:lla on takanaan kivinen tie. Se on varmin tae siitä, että valitulla linjalla pysytään.

Ei kommentteja: