tiistai 18. helmikuuta 2014

Ääni Perussuomalaisille on ääni EU-jäsenyydelle ja Nato:lle

”Saat mitä tilaat” mainostaa Perussuomalaiset–puolue. Päteekö tämä myös Ps:n omiin äänestäjiin? Tätä on syytä tarkastella jo äänestäjien kuluttajansuojan takia.

Ps:n nousu suurpuolueeksi on perustunut EU-kriittisyyteen. Tuota EU-kriittisyyttä puolue jatkaa ja aihetta siihen riittää. Oleellinen kysymys kuuluu, mitä merkitystä EU-kriittisyydellä on? Kaikki kun ovat enemmän tai vähemmän kriittisiä.

Luodut mielikuvat ja tosiasiat eivät Ps:n osalta vastaa toisiaan. Ps ei vaadi Suomen eroa eurosta eikä EU:sta. Siinä se on samalla puolen aitaa kuin muutkin nykyiset eduskuntapuolueet.

Vallanpitäjät ovat vastoin tosiasioita median avustuksella tekemällä tehneet Ps:sta euron ja EU-jäsenyyden vastustajan. Kirjoittipa eräs suuri sanomalehti, että ”Perussuomalaisten yksinoikeus on EU-vastaisuus”. Ps:n rooli nykyisessä valtarakenteessa on toimia paineventtiilinä ja näin turvata järjestelmän toiminta entisellään. Kun ylipaine pääsee purkautumaan, voi entinen meno jatkua.

Mitä äänestäjä saa eurovaaleissa jos äänestää Ps:ia? Ps:n tunnetuimpiin ehdokkaisiin kuuluvat puolueen nykyinen euroedustaja Sampo Terho ja kansanedustaja Jussi Halla-aho. He molemmat kannattavat EU-jäsenyyttä ja lisäksi Suomen liittämistä sotilasliitto Natoon. Voi sanoa, että ääni Perussuomalaisille on ääni EU-jäsenyydelle ja Natolle.

”Ps on ainoa uskottava Suomen itsenäisyyden palauttamista ajava puolue”, kirjoitti Ps:n euroehdokas Toimi Kankaanniemi. Hän siis ilmaisee, että Suomi on menettänyt itsenäisyytensä. Tämä onkin totta. Totta sen sijaan ei ole, että Ps ajaisi itsenäisyyden palauttamista. Kankaanniemi itsekään ei ole vaatinut Suomen eroa EU:sta.

Äänestäjillä on oikeus tietää mitä hänen äänellään tehdään. Missä ovat suomalaiset tiedotusvälineet, jotka tarjoaisivat kaikille vaaleihin osallistuville puolueilla mahdollisuuden väittelyyn ja keskusteluun? Vallanpitäjien ja haastajien keskustelun kautta puolueiden tavoitteet paljastuisivat kansalaisille. Nyt tällaista julkisen keskustelun mahdollisuutta ei ole näkyvissä.

Kritiikin lisäksi tarvitaan vaihtoehtoa. Itsenäisyyspuolueen ehdokkaat sitoutuvat kannattamaan Suomen eroa EU:sta, vastustamaan Nato-jäsenyyttä ja kannattamaan kansanvallan lisäämistä.

Jos Itsenäisyyspuolueen edustajia valitaan EU-parlamenttiin, puolue käyttää saamansa voimavarat työhön Suomen eurosta ja EU:sta eroamisen puolesta. IPU mm. perustaa Suomeen toimiston jakamaan tietoa nykyisen politiikan vaihtoehdoista.

Ei kommentteja: