tiistai 5. maaliskuuta 2013

Kokoomuksen ja Perussuomalaisten hallitusta pukkaa

Perussuomalaisten EU- ja eurolinja on selvä. Puolue kannattaa Suomen pysymistä EU:n jäsenenä ja eurossa.

Tuoreet uutiset kertovat, että Perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin mielestä eurosta eroamisen poliittiset kustannukset olisivat hirveät. Soinin mukaan ”Ei Suomi yksin tuosta vain voi astua ulkopuolelle, vaikka pärjäisikin. Koska silloin, kun yksi astuu, tilanne menee hankalaksi”.

Tämän pitäisi olla selvää tekstiä.

Niiden, jotka haluavat Suomelle oman rahan ja talouspolitiikan kannattaa suunnata toivonsa muualle kuin Perussuomalaisiin. ”Minä lupaan, että tulee sellainen päivä, jolloin olemme hallituksessa samalla puolen aitaa”, sanoi Perussuomalaisten puheenjohtaja Soini pääministeri Kataiselle 24.10.2012. Kokenut poliitikko ei esitä tällaista lupausta ilman perusteita. Ja perusteita Soinilla on.

Kokoomus ja Perussuomalaiset löytävät yhteisen sävelen monella politiikan lohkolla. Ydinvoiman lisärakentamisen kannattaminen, ympäristönsuojelun vähätteleminen ja sotilaalliseen voimaan nojaava turvallisuuspolitiikka suhteessa Venäjään ovat merkittäviä puolueita yhdistäviä tekijöitä. EU- ja eurokannatkin ovat yhtenevät keskeisiltä osiltaan. Siis eurossa ja EU:ssa pysytään, jos se Kataisesta ja Soinista riippuu.

Ei kommentteja: