maanantai 15. lokakuuta 2012

Suomen EU-jäsenyyden vahvin tuki on Perussuomalaiset

Suomi - käytännössä suomalaiset veronmaksajat - maksaa kuluvalla viikolla yli 1400 miljoonaa euroa Luxemburgiin rekisteröidylle yksityiselle osakeyhtiölle. Loput 11000 miljoonaa euroa maksetaan erikseen vaadittaessa. Osakeyhtiö on paljon puhuttu EVM eli euroalueen pysyvä (!) vakuusrahasto. Lähes neljännestä Suomen valtion vuosimenoista vastaava summa on EVM:lle luvattu Suomen hallituksen ja eduskunnan päätöksin.

Sopii epäillä, että maksettavia miljardeja ei tulla Suomessa enää näkemään. 12,5 miljardia euroa tarkoittaa yli 2300 euroa jokaista suomalaista kohti. Tai Suomen jokaiselle kunnalle 37 miljoonaa euroa vaikkapa peruspalvelujen järjestämiseen.

Eduskuntapuolueista erityisesti Perussuomalaiset on vastustanut johdonmukaisesti EVM:ia ja eurokriisin tukipaketteja. Hyvä niin. Keskusta on muuttanut politiikkaansa taas kerran jäätyään hallituksesta. Keskusta johti hallitusta ja europolitiikkaa vv. 2003-2011. Kaikki muut eduskuntapuolueet ovatkin Kataisen hallituksessa.

Perussuomalaisten jytkyt näyttävät jatkuvan. Yksi syy on muiden heikkoudessa. Keskusta on monien silmissä uskottavuutensa menettänyt. Hallituspuolueet taas puolustelevat politiikkaa, joka yhä useammasta näyttää mielettömältä. Rahan lapioimien pienestä maasta muiden maiden ja suurpankkien virheiden maksamiseen on aitoa hölmöläisyyttä. Suomi ei voi pelastaa eikä kaataa euromaiden taloutta. Oman taloutensa se voi.

Perussuomalaisilla on merkittävä rooli nykyisessä eduskunnassa. Yksi Perussuomalaisten puolueen rooleista voi olla yllätys puolueen äänestäjille ja myös monille aktiiveille. Perussuomalaiset on nimittäin puolueena tällä hetkellä Suomen EU-jäsenyyden vahvin tuki. Näin on, koska Perussuomalaisille on mennyt suuri osa niiden äänistä, jotka haluavat Suomen eroavan eurosta ja EU:sta, mutta Perussuomalaiset kannattaa puolueena EU:ssa ja eurossa pysymistä.

Perussuomalaiset on puolueena kuin paineventtiili, jonne muutosvaatimusten paine ohjautuu ja josta se vaarattomasti pääsee purkautumaan. Nykyisen politiikan jatkumisen kannalta Perussuomalaiset on kullan arvoinen. Puolue, joka on hyvin EU-kriittinen, mutta ei vaadi eroa EU:sta eikä eurosta.

Ellei olisi ollut Perussuomalaisten kaltaista näennäisoppositiota, olisi mahdollista, että eduskunnassa olisi puolue, joka esittäisi perustellut vaatimukset Suomen eroamisesta sekä eurosta että EU-jäsenyydestä. Se voisi tuoda julkiseen keskusteluun myös sen tosiasian, että euro ja EU-jäsenyys on toteutettu vastoin maamme perustuslakia.

Tällaista puoluetta ja keskustelua ei eduskunnassa vielä ole, mutta todennäköisesti seuraavien eduskuntavaalien jälkeen on.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei pidä paikkaansa. Pesonen syyllistyy tässä halpamaiseen äänten kalasteluun. Perussuomalaiset eivät yksin kääntää Suomea pois EU:sta. Euro kaatuu omaan mahdottomuuteensa. Pesonen tietää vallan hyvin, ettei IPU:aan pysty erottamaan yksin Suomea Eu:sta.

Anonyymi kirjoitti...

Tietääkseni Pesonen ei ole ehdolla kuntavaaleissa!