maanantai 29. lokakuuta 2012

Itsenäisyyspuolue tähtää läpimurtoon tulevissa eduskuntavaaleissa

Kiitos Itsenäisyyspuolueen ehdokkaille, äänestäjille ja vaalityön tekijöille.

Kuntavaalien merkittävin tulos oli äänestysprosentin putoaminen 58 prosenttiin. Äänestämättä jättäneitä oli 1,8 miljoonaa eli jokseenkin sama määrä kuin oli äänestäjiä neljällä suurimmalla puolueella yhteensä. Suurin puolue Kokoomus sai äänioikeutettujen äänistä 12,7 prosenttia.

Äänestämättä jättämiseen on erilaisia syitä, mutta joukon suuruus kertoo mm. siitä, että hyvin monet kokevat etteivät voi vaikuttaa asioihin äänestämällä. Kansalaisten ja vallassa olevien välillä on kasvava luottamuspula. Jos eriarvoisuutta ja köyhyyttä lisäävää politiikkaa jatketaan, kuten näyttää tapahtuvan, on edessä väistämättä yhteiskunnallinen törmäys.

Perusongelma, josta monet muut ongelmat maassamme johtuvat, on avoimen julkisen keskustelun puute. Muutamat vaaliohjelmat eivät tuota puutetta korjaa varsinkaan kun kunnolliseen keskusteluun nykymenon vaihtoehdoista ei niissäkään päästy.

Nykyisiä valtapuolueita haastavien, ilman puoluetukia toimivien puolueiden keskeisenä ongelmana on näkyvyyden ja sen myötä tunnettuuden vähäisyys.

Itsenäisyyspuolue jatkaa toimintaansa ja hankkii tarvittavan tunnettuuden, jotta läpimurto tulevissa eduskuntavaaleissa toteutuu.

Ei kommentteja: