maanantai 24. syyskuuta 2012

Peruspalvelut on turvattava nykyiseltä politiikalta

Kunnallisvaalien alla vallitsee herttainen yksimielisyys ainakin yhdestä asiasta. Kaikkien puolueiden mielestä peruspalvelut on turvattava. Harvoin kuulee kysyttävän, että mikä peruspalveluja uhkaa, kun niitä pitää turvata.

Peruspalveluja uhkaa nykyinen politiikka. Suomessa tehtävän työn tulokset on viety ja viedään suurelta osin pois maasta. Miten siis rahat voisivat riittää peruspalveluihin?

Mikään tuotannon tai viennin määrä ei pelasta terveydenhoidon tai vanhuspalvelujen rahoitusta, jos tuotannon tulokset eivät jää hyödyttämään koko yhteiskuntaa.

Valtio ottaa velkaa vuodessa saman verran kuin ovat muutamien edellisen hallitusten päättämien veronkevennysten vuosittaiset vaikutukset. Niin sanottu kestävyysvaje on siis itse aiheutettu.

Kuntien rahoituskriisi on peruja 1990-luvun lopulla toteutetusta eurosopeutuksesta. Suomi saatiin eurokuntoon leikkaamalla peruspalveluista.

Peruspalvelut on siis turvattava nykyiseltä politiikalta. Tarvitaan täyskäännöstä politiikan suunnassa.

Tämän täyskäännöksen välttämättömiä toimia ovat eroaminen eurosta ja EU-jäsenyydestä. Merkittävien yhteiskunnallisten uudistusten ja itsenäisen talouspolitiikan toteuttaminen on mahdollista vain suuryritysten etuja ajavan EU:n ulkopuolella.

Ei kommentteja: