keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

Suomalaiset haluavat oman rahan

”Haluaisitko Suomen markan takaisin käyttöön?” kysyttiin Ilta-Sanomien nettisivulla 29.-30.6. Vuorokaudessa vastauksia oli tullut yli 13 000. Vastaajista 70 prosenttia halusi oman rahan takaisin.

Erilaisiin kyselyihin on syytä suhtautua varauksella, mutta kyseinen gallup kertoo kyllä jotakin. Siitä voi olla varma, että suomalaiset valitsevat maallemme toisenlaisen politiikan kun heillä on siihen todellinen mahdollisuus.

Nyt Suomessa eletään suuren vaikenemisen aikaa. Vaietaan siitä, että Suomelta on viety itsenäisyys ja oma raha maamme perustuslakia rikkoen. Siitäkin vaietaan, että Suomi on liitetty osaksi liittovaltio-EU:ta vastoin perustuslakiamme. Mistä ei voi puhua, siitä täytyy vaieta.

EU:n todellinen luonne paljastuu suomalaisille hitaasti mutta varmasti. Unioni ei olekaan hyvinvoinnin takaaja, vaan suurten jäsenmaiden ja suuryritysten johtama eriarvoisuutta lisäävä harvainvalta. EU:ssa kyse on enemmän kansainvälisistä alistussuhteista kuin yhteistyöstä. Emme ole saaneet EU-jäsenyydestä mitään sellaista hyvää, jota emme olisi saaneet ilman jäsenyyttä. Maksamme yhä enemmän siitä, että EU tuhoaa hyvinvoinnin perustaa.

Suomalaiset tulevat vielä saamaan oman rahan ja maansa itsenäisyyden takaisin. Muutoksen toteuttaja löytyy läheltä. Tarvitsee vain katsoa peiliin. Ja tehdä asioille jotakin. Ainakin äänestää oikein.

Ei kommentteja: