perjantai 14. toukokuuta 2010

Itsenäistymisen kriisi vai EU-jäsenyydestä seuraava katastrofi?

Ennen euron käyttöönottoa suomalaisille kerrottiin, että euro on turva keinottelua vastaan. Nyt uutisoidaan, että "odotettua nopeamman laskun vauhdittajana ovat valuuttapelurien eurokaupat".

Meille kerrottiin myös, että suuri valuutta-alue on turva Suomelle. Kuinka onkaan käynyt? Kolme maailman suurinta valuutta-aluetta USA, euroalue ja Japani ovat mitä suurimmassa määrin finanssikriisin kourissa. Pienemmät maat ja valuutat pärjäävät paremmin: Kanada USA:n naapurissa, Norja, Ruotsi ja Tanska euron naapurissa. Islantilaisetkin ovat keinottelutaloutensa romahduksen jälkeen huomanneet, että heidän on parempi pitää lainsäädäntö omissa käsissä. Islantilaisista n. 70 prosenttia vastustaa EU-jäsenyyttä.

Suomessa eletään edelleen vaihtoehdottomuuden tilassa. Eduskunnassa ei mikään puolue ole vaatinut Suomen eroa eurosta. Se on kuitenkin ainoa ratkaisu, joka voi palauttaa talouspolitiikan suomalaisiin käsiin.

Kreikan erottamista eurosta voidaan vaatia, mutta se ei ole
suomalaisten ratkaistavissa.

On selvää, että eurosta ja EU:sta eroaminen tulee olemaan kriisi. Pitää tiedostaa, että on valittava itsenäistymisen kriisi tai eurossa ja EU:sta pysymisestä mitä ilmeisimmin seuraava taloudellinen katastrofi.

Jos opetellaan käymään rauhallista julkista keskustelua tarjolla olevista vaihtoehdoista, voidaan ehkäistä eduskunnassa tapahtuvaa huutamista. Sitä on näillä näkymin odotettavissa lisää.

Ei kommentteja: