keskiviikko 25. marraskuuta 2009

Koska keskustellaan itsenäisyyden menettämisestä?

Osa Suomen laajasta rakenteellisesta korruptiosta on tullut julkiseksi. On tärkeää, että korruptio paljastuu koko laajuudessaan. Sitten voi demokratia paremmin toteutua ja poliittinen järjestelmä tervehtyä.

Tähän mennessä paljastuneen korruption laajuus näyttää olleen yllätys monille suomalaisille. On kysyttävä, koska alkaa julkinen keskustelu toisesta pitkään vaietusta asiasta, Suomen valtiollisen itsenäisyyden menettämisestä.

Kun Suomi liitettiin Euroopan unioniin vuoden 1995 alusta, suuri osa maamme perustuslain mukaan eduskunnalle kuuluvasta lainsäädäntövallasta siirtyi EU:n elimille eduskunnan 2/3-enemmistolla tekemällä päätöksellä. Perustuslain muuttaminen olisi vaatinut 5/6-enemmiston samoin kuin päätös markan vaihtamisesta euroksi v. 1998, joka tehtiin yksinkertaisella (!) enemmistöllä. Perustuslain vastainen päätös merkitsee perustuslain rikkomista.

EU:n perustuslain eli Lissabonin sopimuksen hyväksyminen eduskunnassa kuuluu samaan sarjaan, jossa eduskunta, hallitus ja tasavallan presidentti ovat rikkoneet Suomen perustuslakia. Menettelyn on todennut lailliseksi Suomen ylin perustuslain tulkitsija, joka on eduskunta itse eli sen perustuslakivaliokunta. Riippumattoman perustuslakituomioistuimen tarve on ilmeinen.

Perustuslakimme mukaan Suomi on edelleen itsenäinen ja ylin valta Suomessa kuuluu Suomen kansalle. Todellisuudessa Suomi on menettänyt valtiollisen itsenäisyytensä ja ylin valta kaikissa asioissa, jotka EU ottaa päätettäväkseen, kuuluu EU:n elimille.

Tästä olisi syytä keskustella.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Koska EU on valtioliitto, siitä voi irtaantua koska vain Eduskunnan enemmistöpäätöksellä. Näin olleen mitään valtaa ei ole lopullisesti luovutettu mihinkään. Me olemme Eurooppalaisessa yhteistyössä mukana tasan niin kauan kuin itse haluamme. Ja tällä hetkellä suomalaiset haluavat pysyä EU:ssa. Todennäköisesti näin on jatkossakin.

Teuvo Hämäläinen kirjoitti...

Koska Eu on valtioliitto markkinamafian hallinnassa me voimme erota siitä vain itsenäistymällä. Valtaa ei ole luovutettu se on keploteltu ja näin ollen kiistatta laiton. Kun edellä mainittu totuus on kansalaisille valjennut asiasta voidaan äänestää ja saada todenmukainen tulos.