maanantai 8. kesäkuuta 2009

EU-vaalien tulos kertoo tyytymättömyydestä

Vaalitulos oli Itsenäisyyspuolueen kannalta pettymys. Suomalaisten kasvava tyytymättömyys harjoitettuun politiikkaan purkautui ps + kd –vaaliliittoon ja äänestämättä jättämiseen.

Osallistumalla EU-vaaleihin Itsenäisyyspuolue saavutti kuitenkin ainakin yhden tavoitteen. Puolueen tuntee nyt entistä useampi suomalainen.

Kaikille Itsenäisyyspuolueen äänestäjille ja vaalityön tekijöille kuuluu lämmin kiitos. Itsenäisyyspuolueen ehdokkaat ja kampanjaan osallistuneet vapaaehtoiset tekivät arvokasta ja hienoa työtä.

Itsenäisyyspuolueen vaaliteema – Erotaan EU:sta – tavoitti entistä suuremman kiinnostuneiden joukon ja vaalikentältä saatu palaute antaa voimakkaan kehotuksen jatkaa työtä.

Suurin osa suomalaisista haluaisi, että tärkeimmistä asioista päätettäisiin Suomessa. Maassamme on 1-2 miljoonaa äänioikeutettua, jotka haluavat sekä Suomen eroavan EU:sta että torjuvan Nato-jäsenyyden. Itsenäisyyspuolueen alhainen EU-vaalikannatus ei johdukaan sen tavoitteista, vaan siitä, että puolueella ei ole käytettävissään veronmaksajilta kerättyjä puoluetukia eikä tasa-arvoista pääsyä valtakunnalliseen mediaan.

Vaalitulos on isku suurimmille puolueille. On kuvaavaa, että kolme vielä suurta puoluetta saivat yhteensä vain 23,9 prosenttia kaikkien äänioikeutettujen äänistä.

Vaalien voittajien on nyt aika näyttää, mitä he vaalivoitollaan tekevät.

EU:lla ei ole missään vaiheessa ollut kansalaisten luottamusta. Käydyt vaalit osoittavat epäluottamuksen kasvavan. Tämä on luonnollista, kun kyseessä on harvainvalta, jota johtavat suurten jäsenmaiden lisäksi suuryhtiöt lobbareineen. Epädemokraattisesta EU:sta ei ole ratkaisijaksi käsillä olevassa talouskriisissä eikä muissa aitoa kansainvälistä yhteistyötä vaativissa kriiseissä.

Suomalaisilla on syytä olla valmius ottaa kohtalonsa omiin käsiinsä. Tulevaisuuteen katsominen tarkoittaa varautumista Euroopan Unionin jälkeiseen aikaan. Kutsu itsenäisen tulevaisuuden rakentamiseen koskee kaikkia suomalaisia, mutta aivan erityisesti nuorisoa, jolle Itsenäisyyspuolue haluaa antaa keinot ja mahdollisuuden vaikuttaa kohtaloonsa.

Ei kommentteja: